2007. szeptember 20. 07:54

Csendesen nyitott a pesti tőzsde. Nincs komoly mozgás, kifulladni látszik az emelkedés.

Csendesen nyitott a pesti tőzsde. Nincs komoly mozgás, kifulladni látszik az emelkedés. Egyelőre nem nagyon látszik olyan tényező, ami új lendületet hoz, igaz folyamatosan jelennek meg olyan adatok, amelyek hatással lehetnek a történésekre. Mindenesetre félő, hogy a következő időszakot egyértelmű trend helyett egy bő ezer pontos sávban történő mozgás fogja meghatározni, amelyből továbbra sem tudunk kitörni.

Pozitív hírnek számít, hogy a nemzetközi piaci mutatókat készítő, brit FTSE Group jövő júniusban elsőosztályú felzárkózó piaci besorolást ad a magyar és a lengyel értékpapíroknak az eddigi másodosztályú felzárkózó helyett, jelentették csütörtökön. Igaz ez jelenleg nagyon távoli időpontnak tűnik...

A kisebb papírok közül az econet.hu tulajdonosai örülhetnek, a cég részvényeit szeptember 24-i hatállyal az A kategóriába sorolja át a Budapesti Értéktőzsde. A tőzsde honlapján olvasható közlemény szerint a kibocsátó szeptember 5-én kérelmezte, hogy részvényeit a B kategóriából sorolják át az A kategóriába. A tőzsde vizsgálata szerint az econet részvényei eleget tesznek a BÉT szabályzatában előírtaknak.

A nap piacbefolyásoló hírei között az amerikai munkanélküliségi adat, továbbá banki jelentések lehetnek meghatározóak (a Goldman Sachs Group és a Bear Stearn is ma ismerteti negyedéves számait).

Az elemzők arra számítanak, hogy a múlt héten nőtt a munkanélküli segélyért először folyamodók száma az Egyesült Államokban. A Dow Jones Newswires által megkérdezett 16 szakértő véleményének az átlaga szerint a szeptember 15-én záródott héten a munkanélküli segélyt először kérők száma 1 ezerrel bővült az előző heti 319 ezerről, amikor 4 ezerrel nőtt az azt megelőző héthez képest.

A nyitás után kb. egy órával a Bux 13 pontos pluszban van, 27395 pont.
A vezető részvények közül gyakorlatilag mind a Mol, mind a MTelekom, mind az OTP szinte a tegnapi értékén áll, míg a Richter közel egy százalékot erősödött.

Techniakilag az index egy emelkedő trendben van, alul a tegnap hagyott rés lehet rövid távon a támasz, felül pedig a tegnap már majdnem áttört korábbi lokális csúcs az ellenállás. Benne van az oldalazás, de az is lehet, hogy a mai hírek eldöntik, hogy melyik irányba fog elindulni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.