2017. szeptember 26. 11:43

Kedden tovább erősödött a zöldhasú, így immár egy hónapos csúcson van az euróval szemben.

Az egyre feszültebb kelet-ázsiai geopolitikai helyzet, a német választások utáni bizonytalanság és a Fed elnökének keddi beszédét megelőző várakozások is a dollár erősödése irányába mutattak a hét elején.
 
 
Az amerikai fizetőeszköz egy hete szerda este vett lendületet, azt követően, hogy az amerikai jegybank, a Fed bejelentette mérlegleépítési akciójának megkezdését. A 2008-as válságot követően erős fokozatra kapcsolt pénznyomda ér így véget, illetve ha a lassan is, de a piacon lévő likviditást elkezdi kiszívni a Fed.
Nem várt eredmény született a német választásokon is abban az értelemben, hogy az Angela Merkel kancellár mögötti CDU-CSU pártszövetség a vártnál némileg gengébben szerepelt, koalíciós partnerük az SPD pedig történelmi mélységbe zuhant, így nem kívánnak a jövőben részt venni a kormányban. Így pedig hárompárti koalíciót kell kovácsolni, ami az előzetes hírek szerint nem lesz sétagalopp. 

Az észak-koreai helyzet is a bizonytalanságot erősíti. Fokozta védelmi intézkedéseit Észak-Korea, harci repülőgépeket telepített a keleti partvidékére, arra a területre, melyet a hétvégén megközelített egy amerikai bombázó. Phenjan hadüzenetnek tekinti az amerikai manővert, ezt már a koreai külügyminiszter mondta New York-ban az újságíróknak. A rezsim fenntartja magának a jogot az amerikai repülőgépek lelövésére még abban az esetben is, ha nem repülnek be a légterükbe. 
A fentiekre reagálva kedden tovább erősödött a dollár az euróval szemben, és 1,18 alá került a keresztárfolyam, ami egy hónapos lokális csúcsot jelent.

Nem csak az euró, de a forint is gyengült kedden, hiszen a közös európai fizetőeszköz ellenében megközelítette reggel a 311-es szintet., míg a dollár 262 felett is járt.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.