TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Unió külügyminiszterei megállapodtak az iráni olajembargó bevezetéséről július elsejével kezdődően, írja a Bloomberg névtelen forrásra hivatkozva.

A diplomaták az olajembargóról szóló döntésüket várhatóan a mai nap folyamán megtartandó brüsszeli ülésükön fogják hivatalosan bejelenteni.

Az Európai Unió azt szeretné elérni, hogy Irán leállítsa nukleáris programját, és a szakemberek szerint ezt elősegíti az olajembargó is, mivel így csökkentik az ország bevételeit.

Jan Techau, az European Center a Carnegie Endowment for International Peace nevű szervezet igazgatója szerint "Európa oda akar szúrni a közel-keleti országnak, ahol a legjobban fáj, az olajiparba és a pénzügyekbe."

Korábban Irán azzal fenyegetőzött, hogy lezárja a Homuz-szorost - ahol a világ olajforgalmának 20 százaléka megy át - abban az esetben, ha az EU és az USA szigorúbb szankciókat vezetne be a perzsa ország ellen. Ezen a szoroson szállít nyersolajat Szaúd-Arábia, Irán, Irak, az Egyesült Arab Emírségek, Katar és Kuvait.

Az iráni olajértékesítés 73 milliárd dollárt hozott az országnak 2010-ben, ami az ország költségvetésének az 50 százaléka, valamint az exportnak a 80 százaléka volt. Az ország 3,58 millió hordó nyersolajat termel naponta. Az Európai Unió 14,5 milliárd euró értékben importál különféle cikkeket Iránból, aminek a 90 százaléka volt az olaj és hozzá kapcsolható termékek.

A hír hatására a Brent típusú olaj ára 110 dollár fölé emelkedett Londonban.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.