2007. szeptember 20. 10:24

A pénteken nyíló és vasárnap estig nyitva tartó 11. Budapesti Lakásvásár 8.000 ezer négyzetméteren, 200 kiállítóval várja a látogatókat a Syma csarnokban - mondta a rendezvényt megelőző szerdai sajtótájékoztatón Borsi István, a Lakásvásár Kft. ügyvezetője.

A pénteken nyíló és vasárnap estig nyitva tartó 11. Budapesti Lakásvásár 8.000 ezer négyzetméteren, 200 kiállítóval várja a látogatókat a Syma csarnokban - mondta a rendezvényt megelőző szerdai sajtótájékoztatón Borsi István, a Lakásvásár KA kínálatban több százezer - új és használt - lakás szerepel, és a bankok mellett jelen lesznek a független finanszírozási tanácsadók is.

A rendezvény főtámogatója az AL Holding valamint a Földhitel és Jelzálogbank (FHB). Az előbbi vezérigazgatója, Illy Péter idézte azokat a statisztikai adatokat, amelyek a lakásépítés élénkülését tanúsítják. Az új lakás piacon az idei első félévben 4.834 lakást adtak el, ez 34-gyel több, mint volt egy évvel korábban. Az eladatlan új lakások száma egy éve 1.500 körül stagnál.

A használt lakások piacán viszont 15-20 százalékos volt a visszaesés - mondta Valkó Dávid, az Otthon Centrum vezető elemzője. Gyuris Dániel, az FHB vezérigazgatója egyebek mellett arról szólt, hogy az üzleti kockázat csökkentésére a bankoknak el kell különíteniük a lakáscélú és a szabad felhasználású jelzáloghiteleket. Borsi László, a Lakásvásár Média Csoport elnöke pedig úgy vélte, hogy az ingatlanpiac valamennyi szereplője azt szeretné, ha stabil kormányzati lakáspolitikával számolhatna.
ft. ügyvezetője.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.