2010. február 26. 07:01

A Magyar Telekom Nyrt. igazgatótanácsa pénteken hozza nyilvánosságra osztalékjavaslatát - közölte Christopher Mattheisen, a cég vezérigazgatója egy csütörtöki telefonos konferencián, miután csalódást okozó tavalyi eredményekről számolt be a vállalat.

A távközlési cég adózott eredménye 17 százalékkal 77,6 milliárd forintra esett. A Cashline brókercég szerint a részvényeseknek részvényenként 70 forintot, a Raiffeisen Bank szerint 74 forintot ajánlanak.

Thilo Kusch, a cég gazdasági vezérigazgató-helyettese a telefonos konferencián azt mondta, hogy a Magyar Telekom stabil idei üzemi eredménnyel (EBITDA) számol. Kusch rámutatott arra, hogy a cég - a tavalyi év után - idén is folytatja szigorú költségmegtakarító gyakorlatát. Mattheisen pedig azt mondta, hogy a 40 milliárd forintos középtávú befektetési tervnek megfelelően a vállalat az idén 5 milliárd forint beruházást tervez végrehajtani.

Ez magában foglalja 220 ezer háztartás bekapcsolását a cég szélessávú internet-hálózatába, illetve 50 ezer lakásét az üvegszálas optikai hálózatba. Tavaly 160 ezer lakást csatlakoztattak a üvegszálas optikai hálózathoz és 350 ezret a szélessávú internet hálózathoz.

A vállalat vezérigazgatója azt mondta, hogy idén is nagy lesz a verseny a piacokon, azért csak igen korlátozott lehetőség van az áremelésre. Mattheisen januári nyilatkozatát megismételve a cég azt közölte továbbá, hogy kész belföldi akvizíciókra, kábeltelevíziós vállalkozások és kis információ technológiai cégek jöhetnek számításba. (MTI)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.