2010. február 26. 07:01

A Magyar Telekom Nyrt. igazgatótanácsa pénteken hozza nyilvánosságra osztalékjavaslatát - közölte Christopher Mattheisen, a cég vezérigazgatója egy csütörtöki telefonos konferencián, miután csalódást okozó tavalyi eredményekről számolt be a vállalat.

A távközlési cég adózott eredménye 17 százalékkal 77,6 milliárd forintra esett. A Cashline brókercég szerint a részvényeseknek részvényenként 70 forintot, a Raiffeisen Bank szerint 74 forintot ajánlanak.

Thilo Kusch, a cég gazdasági vezérigazgató-helyettese a telefonos konferencián azt mondta, hogy a Magyar Telekom stabil idei üzemi eredménnyel (EBITDA) számol. Kusch rámutatott arra, hogy a cég - a tavalyi év után - idén is folytatja szigorú költségmegtakarító gyakorlatát. Mattheisen pedig azt mondta, hogy a 40 milliárd forintos középtávú befektetési tervnek megfelelően a vállalat az idén 5 milliárd forint beruházást tervez végrehajtani.

Ez magában foglalja 220 ezer háztartás bekapcsolását a cég szélessávú internet-hálózatába, illetve 50 ezer lakásét az üvegszálas optikai hálózatba. Tavaly 160 ezer lakást csatlakoztattak a üvegszálas optikai hálózathoz és 350 ezret a szélessávú internet hálózathoz.

A vállalat vezérigazgatója azt mondta, hogy idén is nagy lesz a verseny a piacokon, azért csak igen korlátozott lehetőség van az áremelésre. Mattheisen januári nyilatkozatát megismételve a cég azt közölte továbbá, hogy kész belföldi akvizíciókra, kábeltelevíziós vállalkozások és kis információ technológiai cégek jöhetnek számításba. (MTI)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.