2007. szeptember 20. 06:04

Na már lassan kifulladunk szvsz. Fenyegetnek a régi csúcsok (S/P, DJIA, DAX..-itt még távolabb, hiszen sok benne a pénzügyi papír, ami még lennt tartja).

Már 2003 óta, amióta ez a hosszú BULL tart, eddig minden esést meg kellett venni. Hányan póruljártak, akik adtak -és nem voltak fegyelmezettek- esetleg túl későn is, és elment a szekér vissza. Így volt ez most is. Pedig most a reálgazdasági szituáció is stimmel, azaz 2003 óta most van igazából veszély, hogy a gazdasági növekedés lecsillapodik, esetleg zsugorodik (USA). Ha a FED vág tovább, abból nagy eséllyel jelentős inflációs nyomás kerekedik, de míg a reccesszió miatt többet kapna Bernanke a fejére, szemben ha esetleg megugrik az infláció 4%-ra.... .

Who cares? - mondja a piac. Sok a short, most valamennyit becsuktak, de amíg a cégekben ennyi a cash, ilyen magasak a marginok, addig veszik vissza a papírjaikat. Ez egy iszonyú erős techikai bid-et rak a piac alá. Hiába gondolják sokan jól, és adnának, mert reális a veszély most a lassuló gazdaság (mondjuk nem 50% mint sokan írják, de olyan 20% az USA recesszióra), rosszul járnak, jártak.

Talán a részvény lesz a következő lufi, ahova a piac menekül? Vagy már épp az zajlik, indult el? Itt még hiányzik a nagy "nem izgat, sz§rok bele most már beleveszek"- érzés... .


Bezárul a kör?

- 2000 Részvénylufi,
- 2004 Kötvénylufi (vagy talán még most is tart?)
- 2006/2007: Lakáslufi
- 2007: Debtlufi
- 200x: Részvénylufi2?

(kipukkanási évek, kb)

Most melyik lufit fújjuk fel?

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.