Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Na már lassan kifulladunk szvsz. Fenyegetnek a régi csúcsok (S/P, DJIA, DAX..-itt még távolabb, hiszen sok benne a pénzügyi papír, ami még lennt tartja).

Már 2003 óta, amióta ez a hosszú BULL tart, eddig minden esést meg kellett venni. Hányan póruljártak, akik adtak -és nem voltak fegyelmezettek- esetleg túl későn is, és elment a szekér vissza. Így volt ez most is. Pedig most a reálgazdasági szituáció is stimmel, azaz 2003 óta most van igazából veszély, hogy a gazdasági növekedés lecsillapodik, esetleg zsugorodik (USA). Ha a FED vág tovább, abból nagy eséllyel jelentős inflációs nyomás kerekedik, de míg a reccesszió miatt többet kapna Bernanke a fejére, szemben ha esetleg megugrik az infláció 4%-ra.... .

Who cares? - mondja a piac. Sok a short, most valamennyit becsuktak, de amíg a cégekben ennyi a cash, ilyen magasak a marginok, addig veszik vissza a papírjaikat. Ez egy iszonyú erős techikai bid-et rak a piac alá. Hiába gondolják sokan jól, és adnának, mert reális a veszély most a lassuló gazdaság (mondjuk nem 50% mint sokan írják, de olyan 20% az USA recesszióra), rosszul járnak, jártak.

Talán a részvény lesz a következő lufi, ahova a piac menekül? Vagy már épp az zajlik, indult el? Itt még hiányzik a nagy "nem izgat, sz§rok bele most már beleveszek"- érzés... .


Bezárul a kör?

- 2000 Részvénylufi,
- 2004 Kötvénylufi (vagy talán még most is tart?)
- 2006/2007: Lakáslufi
- 2007: Debtlufi
- 200x: Részvénylufi2?

(kipukkanási évek, kb)

Most melyik lufit fújjuk fel?

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.