TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 10. 06:54

Esti gondolatok.

A DOW megpattant a 12517 környékéről, és most épp 150 ponttal van felette - durva. Flörtöl a piac. Jók kis piac ez, végre egy kis vola, végre egy kis pánik, rohadt unalmas volt 2006 és 2007 első fele. Végre olyan szinteket érünk el lassan, ahol már érdemes odafigyelni. Ajánlom a tisztelt olvasónak, hogy nézze meg a DOW-t vagy az S&P-t EUR-ban. Hát igen, l@faszt nem csinált az utóbbi 5 évben szinte. És ez az. A sok külföldinek, 100USD olaj mellett sok papír (főleg a piacvezetők: Intel etc) egy potom vétel.

Másban is külömbözünk 2000-től. Akkor a P/E-k 40 felett voltak átlagban, most meg 16. Még ha minden visszaesik is, akkor sem lehet akkora zakót elvárni, mint 2001-ben volt (a legutóbbi recesszióban). Más ez a visszaesés mint akkor, NE húzzunk párhuzamot! Ez is esés, de sok más ellenhatás van.


Pl: Kazah bankok. Régóta felhívtuk rájuk a figyelmet, azóta helyben mozognak, volatilisen. A Kazah államnak 50 milliárd USD-je van (olajalap és valutatartalék), hogy kimentegesse a bankokat. Csikkkzsebbűűűű. Szóval sok a zs a világban, Kína alig tud vmit csinálni az inflációjával, szóval NEM olyan egyszerű a pikcsör mint 2000-ben, hogy "uccu neki shortoljunk", mert nem volt olyan indikátor, mely alapján olcsó lett volna a piac..... . Ezért is nehéz most bármit is mondani.

Amint 10% még esik a Nikkei , USA, biztos vevő lennék már sok papírban... .

Pl: EMC. Szerintem 15-16USD közt egy vétel - szerintem.


Érdekes ez a 2008-as év. Emlékezni fogunk rá később, az biztos.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.