TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. december 29. 09:54

A már jelenleg is nyugállományba lévők az inflációt valamivel meghaladó, 6,5 százalékos emelésre számíthatnak jövőre, induló nyugdíjak szintje viszont a szigorítások miatt 6-8 százalékkal lesz jövőre kevesebb annál, mintha a mostani szabályok szerint vonult volna vissza valaki, írja a Népszabadság.

Januárban öt százalékkal kapnak több pénzt a nyugdíjasok, a korrekciós program következő lépésével átlagosan az év végéig 6,5 százalékkal lesz több a pénzük, számol be a Népszabadság.

Az induló nyugdíjak szintje viszont ennél észrevehetőbb mértékben változik: annál, amit a jelenlegi szabályok szerint kapnának, 6-8 százalékkal kevesebb lesz az első nyugdíj összege. A kormány egy új szabállyal megpróbálja az eddiginél hosszabb ideig aktív helyzetben tartani az embereket, illetve kímélni a nyugdíjkasszát.

A jövő évtől az előre hozott nyugdíjba menőknek - a nyugdíjba vonulók több mint kilencven százaléka - meg kell szüntetniük munkaviszonyukat, csak így lesznek jogosultak korai nyugdíjazásra. És ha kapják a nyugdíjat, akkor legfeljebb az éves minimálbérnek megfelelő összegű munkajövedelmet szerezhetnek hozzá, áll a Népszabadság írásában.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.