2007. szeptember 20. 14:49

Szerdán mutatkozott be a Spanyolországban már több mint tíz éve jelenlévő ingatlanfejlesztő és beruházó Gestesa Csoport, míg ma a Fadesa által fejlesztett Danubio Park első ütemének kezdetét jelentették be.

Itt a Gestesa

Gestesa spanyol ingatlanfejlesztő és beruházó csoport magyar cége, a Gestesa Magyarország az idén 20 millió eurót kapott fejlesztésre, de "nem biztos, hogy el tudják költeni" - mondta Gyöngyösi Zoltán cégvezető szerdán. Mint a cég tájékoztatóján elhangzott, jelenleg két projekt áll előkészítés alatt, egy iroda a budapesti Baross téren, és egy 35 lakásos lakópark, a Duna jobb partján, a fővárostól északra. Az iroda kiadható felülete 14 ezer négyzetméter lesz.

A további magyarországi tervekről annyit árultak el, hogy elsősorban lakás- és iroda beruházásban gondolkodnak, de kiegészítő jelleggel végezhetnek kiskereskedelmi fejlesztést is. Több hotel üzemeltető várja, hogy megfelelő - 4-5 csillagos - épülethez jusson a magyar fővárosban, így ezen a területen is aktív lesz a Gestesa. Jelenleg a Gestesa nemcsak fejlesztő, hanem beruházó is. Évi ezer lakást épít, amelyeket bérbe ad.

Mint Joaquin Madrigal, az anyacég vezetője elmondta, az elmúlt 10 év annyira jó volt a spanyol ingatlanos cégeknek, hogy túlnőtték magukat, így szükségképpen lépnek ki országukból. A Gestesa Magyarországon és Lengyelországban van jelen, de be akar lépni a szlovák és a román piacra is. A cég Magyarországon teljes körű szolgáltatást nyújt az ingatlanok tervezésétől egészen a kivitelezésig; rugalmas fejlesztési stratégiájának és nyitott befektetési filozófiájának megfelelően a lakó-, az iroda-, a turisztikai célú, valamint kiegészítő jelleggel a kiskereskedelmi ingatlanok piacán keres fejlesztési lehetőségeket.

Hamarosan indul a Danubio Park építése

Még szeptemberben elkezdődik a spanyol Martinsa-Fedesa fejlesztésében az angyalföldi Foka öböl melletti Danubio Park első ütemének építése - hangzott el a cég helyszíni értékesítési irodájának megnyitásán.

A 11 hektáros területen több mint 2 ezer lakás épül, ebből az első ütemben 362 valósul meg, a lakások alapterületei 34-94 négyzetméter között változnak, a négyzetméterenkénti ár pedig 434-591 ezer forint között lesz. A területet az Autóker Holdingtól vásárolta a Fedesa, mindmáig üzleti titoknak tekintett vételárért. Eredetileg az Autóker a teljes területen fejlesztette volna a Marina Partot.

Látkép a tervezett Danubio Parkról

A 2011-ig tartó teljes beruházás a 2 ezer lakás mellett üzleteket, éttermeket, kávézókat és egy szállodát is tartalmaz, ez utóbbi a Foka öböl déli részén helyezkedik majd el. A területen belül egy főutcára lesznek "felfűzve" a lakóépületek. A spanyol cég első magyarországi beruházása Budapesten a Király utcában lévő Central Passage, amely 271 luxus lakást foglal magában.

A családi vállalkozásként 1980-ban indult Fadesa részvénytársaságként működik, jelenleg legnagyobb tulajdonosa a Martinsa, ezért a két név kapcsolata együtt jelzi ma a társaságot. A cég 30 millió négyzetméternyi telek-vagyonnal rendelkezik, erre 190 ezer lakás építhető. A forgalma 2006-ban 1 milliárd 281,1 millió euró volt, 230,4 millió eurós nettó nyereség mellett. A társaság ingatlanvagyonának értéke a múlt év utolsó napján 10 milliárd 537 millió euró volt. Tevékenységének középpontjában a közép- és luxuskategóriás lakások építése áll. A társaság fejlesztéseinek 44 százaléka ma már Spanyolországon kívül folyik, egyebek mellett Észak-Afrikában és a közép-kelet-európai régióban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.