2007. szeptember 20. 14:44

Miközben a Bux egész nap csak topogott, a Magyar Telekom papírjai látványos erősödést produkáltak.

Visszafogott kereskedés jellemezte a napot, a végén némi pesszimizmussal. A Bux 27306.61 ponton zárt (-75.55, -0.28%), a forgalom ugyanakkor viszonylag élénk, 44 milliárdos volt.

A vezető részvények vegyesen teljesítettek, miközben a MTelekom szárnyalt, a Mol, az OTP és a Richter lefele indult.
A távközlési papír hosszú idő után ismét az 1000 forintos szintet ostromolta, és 7 forinttal zárt alatta. A Telekom részvények a szerdai kereskedéshez képest 28 forinttal (2,9 százalékkal) drágultak.


A nap nagy részében ugyan a Mol és az OTP is csak szerényen állt a tegnapi záró alatt, ám a kereskedés végére mindkét papírnál inkább az eladók domináltak, így az olajrészvény 26400 (-180 Ft, -0,68%), míg a bankpapír 9205 (-116 Ft, -1,24%) forinton zárt. A Richter 175 forintot esett (37120, -0,5%), míg az Egis 40 forintot erősödött (22890).

A kisebb részvények közül a Rába (2578, +3,12%) és a Genesis (2499, +1,17%) mutatott komolyabb erőt. Emelett a Fotex önmagához képest jelentős (majd 1 milliárdos) forgalom mellett közel egy százalékot nőtt. A többi papír inkább stagnált, esetleg kicsit visszacsúszott.

A tengerentúlon a piacok lefele kezdtek, amiben közrejátszott Bernanke beszéde, amelyben felhívta a figyelmet arra, hogy a sub-prime problémák nem oldódtak meg. Ugyanakkor a veszély elhárításának módjai különböző kockázatokkal járnak, ezt azonban nem lehet megúszni. Ha ugyanis csak a rövidtávú kockázatokkal törödva lép a Fed, illetve az amerikai kormány, (amelyre főleg a politika részéről nagy a csábítás), akkor később sokkal nagyobb gondok lesznek, (ezek megoldása pedig értlemeszerűen nagyobb áldozatokkal jár, elég csak a magyar gazdaságot példának venni ).

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.