TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 9. 07:44

Mortimer szorgosan nyomja a gombot...

Hát most jól lebucskázott minden. Innen csak pattincsra számítsunk, a pár éves bikának legalább pár hétre, 1-2Q-re mindenképp vége. A Dow-nál az augusztusi mélypont, 12517 a fontos szint, ami ha elesik, végleg nem ment meg senki, hogy 12k-ra menjünk. Most épp a záró orderek mennek, és egyre többen válnak meg féltve őrzött amerikai kincseiktől.. . Szóval 12517. Watch it.

Csak a DAX-ot tartják még (EON, DPW, DT...), nem sokáig. Amúgy minden INDEX halott. Verdesik őket, jobbról-balról. De végre. Egy igen túlvett és túlbulluzott szituációból normalizálódunk lassan. Ez kell. Hogy a "marginal buyer" is olcsónak találja a részvényeket majd. Hogy ne azt kelljen számolgatni, hogy még mehet 5 százalékot a piac, hanem biztonsággal bele tudjunk venni. Jó irányba menjünk, de fájdalmas út ez.... Mely a megvilágosodáshoz vezet. Egyre többen unják meg majd a piacokat, hogy látják, amint belevesznek, nyomban szakad és egyre lejjebb... Ez nem a jó öreg "Vegyük meg az esés"-t piac, főleg nem egyedi papírban... Jó mellé lehet nyúlni... Főleg most, hogy a jelentésszezon megadja majd a végső irányt...

A sok bikát tegnap (is) szépen kitömték.

Jah, még valami: Countrywide Financials....-30 százalék felett ma.... Igen, ez az a papír, melybe 18USD-on beszállt tavaly a BoA és melyet a CEO-ja (derék Angelo) olyan hevesen adott 20 és 18USD közt. Akkor is írtuk, hogy kezeket el a papírtól. Most 5,5USD az ára. Felmerültek csődspekulációk vele szemben - vállalat (Angelo) tagad. Egy ilyen CEO-nak én mondjuk nem tudnék hinni, még ha most épp igazat is mond talán.

CIT: kedvencem. Sajnos. Ez nagyon nem jött be. Favorit volt, jan17-én jelent. Azt még megvárom. Fájdalmas egy pozi, ez van, ha az ember beleszeret egy papírba. Ne tedd!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.