TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 4. 11:29

A bizonytalan nemzetközi piacok a pesti tőzsdére is rányomták a bélyegüket. A Magyar Telekom tegnapi szárnyalása ma folytatódott, ám könnyen lehet, hogy hétfőn fordul a kocka.

A bizonytalan nemzetközi piacok a pesti tőzsdére is rányomták a bélyegüket. A Magyar Telekom tegnapi szárnyalása ma folytatódott, ám könnyen lehet, hogy hétfőn fordul a kocka.

Céges történések közül a MTelekom szlovén pályázata a legjelentősebb esemény. Tegnap annak hírére, hogy a magyar céget dobja be a Deutsche Telekom az árfolyam meglódult, ami ma folytatódott. Várakozásunk szerint ugyanakkor a magyar cég esélyei korlátozottak a privatizációs tenderen, bár kétségtelenül jól mutatna egy Magyarországról induló Szlovénián átívelő és Macedóniáig tartó mini-multi, de ehhez a dubai és izlandi konkurenseknek is lesz még néhány szava... A társaság papírjai mindenesetre ma is közel 2 százalékot ugrottak, és 925-ön áll.

Gyakorlatilag a tegnapi árszinten kereskednek az OTP-vel (8670), míg egy százalék körüli veszteséget szenvedett a Mol (23800). Erősödött ugyanakkor a Richter, amely 500 forinttal magasabban áll (40850), mint a tegnapi záró értéke, ez 1,2 százalékos erősödést jelent.

Ami az indexet illeti, tipikusan háromesélyes helyzetben van a Bux. A szükülő háromszög lassan összeér, komoly elmozdulás azonban nem látszik, bár felfele és lefele is kitörhet. Így a magunk részéről az oldalazásnak adunk legnagyobb esélyt, könnyen lehet, hogy a következő napokban/hetekben sávozás elé nézünk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.