2008. július 21. 07:04

A múlt heti erősödés már ráfért a magyar piacra, a jelenlegi árfolyamon szinte mindegyik vezető részvény jó vételnek számít. Azonban továbbra sem árt óvatosnak lenni, a gyors emelkedések után hirtelen lehet koppanni is.

Várhatóan továbbra is az olajár és az amerikai gyorsjelentések mozgatják a magyar piacot, itthon ugyanis mér nem kezdődött el a második negyedéves eredmények közlése. Ma az MNB kamatdöntése lehet még kis hatással a részvénypiacra, de várhatóan nem fog változtatni az alapkamaton a jegybank. Kedvező hírek esetén mehet tovább felfelé a BUX index is.

Az OTP-nek sokat segített pénteken a 6700 feletti zárás, így nyitott az út előtte felfelé. A pesszimista hangulat ismét csak a 6500-as szint alatt jelenhet meg, de erre ma kicsi az esély, valószínűbb, hogy tovább erősödik 6900-as plafonnal. A Mol esetében az INA-val kapcsolatos íreket érdemes figyelni, rövidesen megjelennek az első konkrét információk a vételárról és az adásvétel időpontjáról.

Ismét felfelé indulhat a Richter, mely a múlt héten 32 500-ig korrigált vissza, most viszont megint megcélozhatja a 33 500-at. A Magyar Telekom beszorulni látszik a 750-770 közötti szűk sávba, az MNB esetleges meglepő kamatdöntése mozdíthatná ki onnan. A kispapírok közül érdemes ma kiemelni a Genesist, mely pénteken kapta meg az engedélyt első gyárának felépítésére, így szinte garantált az emelkedés ma.

A BUX index kilátásai is pozitívak lehetnek, úgy tűnik, hogy az erős forint és az állampapírpiaci kötvények esése visszahozhatja a befektetőket a magyar piacra. Az index esetében most 20 576 a támasz, ha pedig felfelé indul, akkor betöltheti a korábbi rést, megcélozhatja a 21 300-21 500-as szintet:

Forrás: KBC Equitas