TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 9. 16:09

A tegnapi nagy erősödés után ma nagy esés jött. Hogy merre tovább? Passz, de a volatilitás megmarad.

A tegnapi nagy erősödés után ma nagy esés jött. Hogy merre tovább? Passz, de a volatilitás megmarad.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a Bux 412,25 pontos csökkenéssel, 25699,11 ponton zárt szerdán, ez 1,58 százalékos gyengülés. Mindez az idei évhez képest viszonylag erős, 32 milliárd forintos részvényforgalom mellett zajlott.

A reggel még vitézkedő OTP nap végére nagyon elfogyott, és 2 százalékot esett (8600 Ft), igaz ott legalább volt pörgés, hiszen 24 milliárd értékben kötöttek rá üzletet. Sokkal rosszabbul járt ugyanakkor a másik bank, az FHB ugyanis 1692 zárt, ami 4 százalékos zuhanás. Vérszegény volt a Mol (23800, -1.6%) és a MTelekom (911, -1.8 %) is.

Relatív jól tartotta magát a két gyógyszerpapír, a Richter (40705, -0.7 %) és az Egis (20000, -0.5 %).

Amerika szerény pluszban nyitott, de tegnap is így indult és mi lett a vége, így a Wall Street a nap végén nem tudott segíteni a pesti piacon.

Nálunk a most kialakult (pirossal jelzett) sávot érdemes szerintünk figyelni. Miközben továbbra is shortosok vagyunk, még néhány napig fickándozhat itt az index. Ha kitörne utánna is van mozgástér (zöld vonalakig).

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.