2007. augusztus 21. 10:27

A [[http://www.globalpropertyguide.com Global Property Guide]] felmérése szerint sok OECD-országban szükségtelenül magasak a tranzakciós költség az ingatlanok árához viszonyítva, megdrágítva így az ingatlanpiaci befektetéseket. Magyarország a lista felső középmezőnyében helyezkedik el.

A Global Property Guide felmérése szerint sok OECD-országban szükségtelenül magasak a tranzakciós költség az ingatlanok árához viszonyítva, megdrágítva így az ingatlanpiaci befektetéseket.

A tranzakciós költség Dél-Koreában a legmagasabb, az eladott ingatlan értékének 22,08 százalékát teszi ki. Magyarország a felső középmezőnyben helyezkedik el 10,58 százalékkal Hollandia (11,03 százalék) és Finnország (10,15 százalék) között. A közép-európai régióban egyébként a tranzakciós díj - magas adótartalma miatt - nálunk a legmagasabb, Csehországot (9,2 százalék), Lengyelországot (6,61 százalék) és Szlovákiát (csak 3,1 százalék) is jócskán megelőzzük. A felmérésben Dánia teljesített a legjobban 2,05 százalékos adattal.

Érdekesség, hogy a francia jogrendszerű országokban átlagosan magasabb a tranzakciós díj aránya (14,2 százalék), mint a német (11,9 százalék), az angolszász (6,5 százalék) vagy a skandináv (5,2 százalék) jogrendszerűekben.

A teljes lista:

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.