TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. január 8. 16:14

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 635,50 pontos emelkedéssel, 26111,36 ponton zárt kedden, ez 2,49 százalékos erősödés. A prímet az OTP vitte, amely 4,5 százalékot emelkedett.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 635,50 pontos emelkedéssel, 26111,36 ponton zárt kedden, ez 2,49 százalékos erősödés. A prímet az OTP vitte, amely 4,5 százalékot emelkedett.

Ugyan az OTP nem adott ki közleményt, ám sajtóértesülések szerint a Garancia Biztosító megvásárlásáért négy nagy nemzetközi biztosítói csoport versenyez, ezek: American International Group (AIG), Zurich Financial Services AG, Aegon NV és az ERGO csoport. A korábbi hírek a német ERGO helyett a francia Groupama SA-t emlegették. Az árról ugyanakkor nem röppentek fel pletykák, pedig ez itt a kérdés, de az OTP szárnyalását és a jó magyar szokás szerinti front tradeket ismerve komoly összegről lehet szó. (Lehet persze morogni a bennfentes kereskedés miatt, de egy olyan komolytalan piacon mint a miénk, sok minden nem fog változni.)

A bank mellett meredeken emelkedett a Mol árfolyama is, amely 24175-ön zárt, 2,5 százalékkal a hétfői értéke felett. 1,75 százalékkal nőtt a MTelekom (928), míg stagnált a Richter (41000).

Jó hír, hogy az államháztartás decemberben - önkormányzatok nélkül - 48 milliárd forint többlettel zárt, 2007. egészében a hiány 1291,4 milliárd forint volt, a GDP 5,0 százaléka.

A nemzetközi hangulat ugyanakkor továbbra is visszafogott, így a mai szárnyalást némileg meglepőnek is lehetne tekinteni. Miután a napokban a shortot favorizáltuk, amit ma a stop úgyis kiütött, kiváncsiak vagyunk, meddig tart itthon a hurráoptimizmus.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.