2018. augusztus 8. 15:01
mfor.hu

Míg az elmúlt napokban csak küzdött a 320-as szinttel a forint az euró ellenében, szerdán végre úgy tűnik, hogy az erős oldalon marad.

A 319-es szint körül kereskedtek a nap első felében az euróval, így továbbra is stabilnak tűnik a magyar fizetőeszköz árfolyama. Mindez azért is örömteli, mert ahogy arról kedden beszámolt az mfor.hu a nemzetközi helyzet koránt sem ideális, a török líra ismét komoly nyomás alá került.

A szerdai forinterősödés mögött kissé paradox módon a reggeli, inflációs adatra. Júliusban 3,4 százalékkal emelkedtek az árak éves összevetésben, szemben a júniusi 3,1, valamint a májusi 2,8 százalékos növekedéssel. Havi infláció pedig 0,3 százalékos volt. Az adat ugyan nem okozott bombameglepetést, hiszen az alacsony bázis miatt sokan várták azt, hogy a gyenge forint és a magas olajár kombinációjaként meglódul a drágulás, ám mégsem volt örömteli hír.

Miután a közelmúltban az MNB vezetői többször is úgy kommunikáltak, hogy árfolyamcéljuk ugyan nincs, ám az inflációs célt figyelemmel követik. Ezt a logikát követve az MNB-nek belátható időn belül szigorítania kellene, amely a forint további erősödése felé mutathatna.

Ám hiába jutott a jegybank által követett 3 százalékos célértéken túl az infláció, az elemzők szerint rövid távon nem várható semmiféle lépés a jegybanktól. Sőt, az Equilor elemzői úgy vélik nem várható kommunikációs váltás sem a jegybanknál, ez pedig rövid távon inkább forintgyengülést okozhat majd. Az elemzői várakozások szerint a júliusi áremelkedés is a 3 százalékos szint felett lehet, ugyanakkor ősszel a magasabb bázis miatt már az infláció csökkenésével számolnak.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.