2018. június 23. 10:20
mfor.hu

A pénzügyi felügyelet beköltözik a Postapalotába.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöksége költözik be a Buda Palotába – tudatta tegnap honlapján a jegybank. A szervezet jelenleg még a Krisztina körúton bérelt irodahelyiségekben végzi tevékenységét.

Ide költözik a felügyelet Ide költözik a felügyelet

A főváros egyik legnagyobb közlekedési csomópontjában, a Széll Kálmán téren álló Buda Palota, az 1920-as években épült a Magyar Királyi Posta irodaházaként. A 18.500 négyzetméter alapterületű, hosszú évek óta üresen álló egykori irodaház folyamatos állagromláson ment keresztül, mely Buda legfrekventáltabb helyén rontotta a városképet – közölte az MNB.

A Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. 2016-ban vásárolta meg az épületet 22,3 millió euró értékben. Az Alapítványok értékteremtő tevékenységük eredményeként az ingatlan megvásárlását követően megkezdték annak korszerű felújítását, hozzájárulva ezzel a nemzeti vagyon gyarapításához. Hasonlóan a Várkert Kioszk és az Óvárosháza felújításához, a Pallas Athéné Alapítványok a Buda Palota esetében is a történelmi épület teljes rekonstrukcióját tűzték ki célul, melyre az értékesítés lezárásáig 22,1 millió eurót költenek.

A Magyar Nemzeti Bank tulajdonába 45,3 millió euróért kerül az emelt szintű szerkezetkész állapotú épület, ahol a beruházásoknak köszönhetően hamarosan a főváros legszínvonalasabb műemlék jellegű irodaháza nyitja meg kapuit, melynek egyes terei többféle funkcióban a nagyközönség előtt is nyitva állnak majd – közölte a jegybank.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.