2020. február 2. 12:11
MTI

Az arany árának emelkedése miatt a tavalyi utolsó negyedévben csökkent a globális aranykereslet.

Az Arany Világtanács (WGC) legfrissebb adatai szerint a december végével záródott három hónapban a globális aranykereslet 1045 tonna volt, 19 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

A visszaesésben elsősorban az játszott szerepet, hogy a vizsgált időszakban különösen csökkent az aranyékszer és az aranyrudak iránti kereslet, elsősorban a nemesfém drágulása miatt.

A tavalyi utolsó negyedévben az arany unciánkénti átlagára 1481 dollár volt, ami a legmagasabb negyedéves átlagár 2013 első negyedéve óta.

A csütörtöki záróértékéhez képest pénteken az arany ára unciánként 0,33 százalékkal (5,20 dollárral) 1588,70 dollárra drágult, az idei évet 1522 dollár körül indította.

Az Arany Világtanács számításai szerint tavaly a globális aranykereslet 4356 tonna volt, 1 százalékkal kisebb a 2018. évinél.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.