<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

A befektetési alapok vagyona tovább nő, majdnem 7000 milliárd forint. A Privátbankár.hu idén is kiosztotta a Klasszis díjakat a hazai alapkezelői szakma legjobb vagyonkezelő szakembereinek. Az Év Alapkezelője az Aegon, az Év Portfóliómenedzsere Cser Tamás, az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere pedig Munkácsi Dávid és Szűcs Zoltán lett.

Majdnem 7000 milliárd forint értékű megtakarítást kezelnek alapokban

A befektetési alapok szerepe a megtakarítások között nagyon fontos, tőkéjük a Bamosz adatai szerint a válság ellenére tovább nő, tavaly év végére mintegy 6905, február végére pedig 6973 milliárd forintra emelkedett. (Egy évvel korábban, 2019-ben csak 6464 milliárd volt ez a szám.) Ennek a hatalmas vagyontömegnek az MNB adatai szerint közel kétharmada, 4517 milliárd forint volt a lakosságnál decemberben.

Ezen óriási megtakarítás-portfólió az ágazatnak makrogazdasági szempontból is kiemelt jelentőséget ad, és fontossá teszi, hogy az alapokat és kezelőiket szakmailag értékeljék, díjazzák. A díjakat már a nyolcadik egymást követő évben osztotta ki a Privátbankár.hu április 8-án egy ünnepélyes online rendezvény keretében.

Díjak a legkiválóbbaknak

Az Év Alapkezelője 2021-ben az Aegon Alapkezelő, az Év Portfóliómenedzsere pedig Cser Tamás (Hold Alapkezelő) lett. Az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere címet Munkácsi Dávid (Generali   Alapkezelő) és Szűcs Zoltán (Aegon Alapkezelő) is elnyerte a szakmai és közönségszavazás eredményeinek összesítése alapján. Ez utóbbi kategóriában a 35 év alatti jelöltek között dőlt el a verseny. (A fenti három díjat a szakma és a nagyközönség szavazatai alapján osztottuk ki.)

A Budapesti Értéktőzsde különdíját, az Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja címet a K&H Navigátor Alap (K&H Befektetési Alapkezelő) kapta. A speciális díj alapja az alapban levő magyar részvények mennyisége és azok összértékének növekedése volt.

Volt, aki három kategóriában is első lett

Objektív számítások, az elért hozam és a kockázat alapján különböző piaci kategóriákban 16 további kategóriában osztottak ki díjat konkrét befektetési alapok számára, első, második és harmadik helyezéssel. Ezek közül az Aegon Alapkezelő és a Budapest Alapkezelő három-három első díjat nyert el, a CIB Alapkezelő, a Hold Alapkezelő és az OTP Alapkezelő kettőt-kettőt. Első díjat nyert még az Accorde, a Diófa, az Erste, a K&H, az MKB-Pannónia és a Raiffeisen alapkezelők egy-egy alapja is.  A nyertes alapok teljes listája a Klasszis.hu oldalon látható.

A Privátbankár.hu Klasszis díj egyfajta megkülönböztető jelzés, amely segíthet a befektetőknek kiválasztani a rendkívül széles befektetésialap-palettáról a legkiválóbb termékeket. Különösen fontos ez azon befektetők esetében, akiknek nincsen idejük, tudásuk a teljes piacot felölelő elemzésekhez.

A hozam és a kockázat alapján hasonlították össze az alapokat

Az alapok teljesítményének objektív értékelésénél pusztán a hozam figyelembe vétele nem elegendő, hiszen nem mindegy az sem, milyen kockázat mellett érték el az eredményt. A Privátbankár.hu ezért összetett, hozamot és kockázatot (hozamszórást) is figyelembe vevő mutatókat dolgozott ki a szakma által is elfogadott és elismert módszertan alapján. További részletek, szabályzat, a nyertesek listája: Klasszis.hu

Klasszis díjKlasszis díj

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.