<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A Digi Csoport felvásárlása ősszel zárulhat le, miután nyáron megtörténik a végleges adásvételi szerződés feltételeinek kialakítása, illetve aláírása. A sikeres akvizíció nyomán a 4iG árbevétele 2022-ben akár meg is duplázódhat – mondta Fekete Péter, a 4iG igazgatósági tagja, stratégiai és vállalatirányítási vezérigazgató-helyettese a TrendFM-nek.

A március végi előzetes – nem kötelező érvényű - megállapodás után gőzerővel megkezdődött a DIGI magyar cégeinek átvilágítása. A  részletes tárgyalások és az átvilágítási folyamat általában legalább négy-hat hónapot vesznek igénybe – jelezte Fekete Péter. (A távközlési szolgáltató konszolidált árbevétele tavaly közel 70 milliárd forint volt, 19 milliárd forintos EBITDA mellett.) A vezérigazgató-helyettes hozzátette: a tranzakció sikeres lezárása őszre várható, s megvalósulása esetén a 4iG árbevétele jövőre akár meg is duplázódhat. (A Wood & Campany 2021-re 83 milliárdos árbevételt prognosztizált.)

Fekete Péter - egyetértve a Wood elemzésével, amely szerint az elemzőház a 4iG fair értékére782-996 forintos sávot adott – mind abszolút értékben, mind a régiós szereplőkkel összehasonlítva jelentősen alulértékeltnek tartja a részvény jelenlegi árfolyamát.  Véleménye szerint akkor változhat ez a helyzet, ha megjelenik egy komoly intézményi befektetői réteg a cégcsoportban, amely a fundamentumok alapján ítéli meg a társaság teljesítményét. Vagy ha a későbbiek során – amit a 4iG-nek dolgozó elemzők és befektetési tanácsadók részéről gyakran felmerül -  a vállalat a BÉT mellett megjelenne más nyugat-európai, például a frankfurti, vagy londoni tőzsdén. Nem született még ilyen stratégiai döntés – hangsúlyozta Fekete Péter, de a társaság menedzsmentje foglalkozik ezekkel a javaslatokkal.

A teljes beszélgetés ezen a linken hallgatható vissza >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.