2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Digi Csoport felvásárlása ősszel zárulhat le, miután nyáron megtörténik a végleges adásvételi szerződés feltételeinek kialakítása, illetve aláírása. A sikeres akvizíció nyomán a 4iG árbevétele 2022-ben akár meg is duplázódhat – mondta Fekete Péter, a 4iG igazgatósági tagja, stratégiai és vállalatirányítási vezérigazgató-helyettese a TrendFM-nek.

A március végi előzetes – nem kötelező érvényű - megállapodás után gőzerővel megkezdődött a DIGI magyar cégeinek átvilágítása. A  részletes tárgyalások és az átvilágítási folyamat általában legalább négy-hat hónapot vesznek igénybe – jelezte Fekete Péter. (A távközlési szolgáltató konszolidált árbevétele tavaly közel 70 milliárd forint volt, 19 milliárd forintos EBITDA mellett.) A vezérigazgató-helyettes hozzátette: a tranzakció sikeres lezárása őszre várható, s megvalósulása esetén a 4iG árbevétele jövőre akár meg is duplázódhat. (A Wood & Campany 2021-re 83 milliárdos árbevételt prognosztizált.)

Fekete Péter - egyetértve a Wood elemzésével, amely szerint az elemzőház a 4iG fair értékére782-996 forintos sávot adott – mind abszolút értékben, mind a régiós szereplőkkel összehasonlítva jelentősen alulértékeltnek tartja a részvény jelenlegi árfolyamát.  Véleménye szerint akkor változhat ez a helyzet, ha megjelenik egy komoly intézményi befektetői réteg a cégcsoportban, amely a fundamentumok alapján ítéli meg a társaság teljesítményét. Vagy ha a későbbiek során – amit a 4iG-nek dolgozó elemzők és befektetési tanácsadók részéről gyakran felmerül -  a vállalat a BÉT mellett megjelenne más nyugat-európai, például a frankfurti, vagy londoni tőzsdén. Nem született még ilyen stratégiai döntés – hangsúlyozta Fekete Péter, de a társaság menedzsmentje foglalkozik ezekkel a javaslatokkal.

A teljes beszélgetés ezen a linken hallgatható vissza >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!