TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
MTI

Hat hónapja a legtöbb magánlakás építésére adtak ki engedélyt júliusban az Egyesült Államokban. Eközben kissé csökkent a használt lakások adás-vétele.

A vártnál nagyobb mértékben, hat havi csúcsra nőtt a kiadott magánlakás-építési engedélyek és emelkedett a megkezdett lakóingatlan építések száma is júliusban az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau kedden kiadott jelentése szerint.

Júliusban szezonális kiigazítással és évesítve 1,495 millió, január óta a legtöbb magánlakás építésére adtak ki engedélyt, 18,8 százalékkal többet a júniusi 1,258 milliónál és 9,4 százalékkal többet a 2019 júliusi 1,366 milliónál. Elemzők a júniusinál több, de a ténylegesnél kevesebb, évesítve 1,320 millió építési engedély kiadását várták júliusra - utalva a gazdasági helyzetre

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A megkezdett lakásépítések száma szezonális kiigazítással és évesítve a júniusi 1,220 millióról 22,6 százalékkal 1,496 millióra emelkedett júliusban, ami 23,4 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi 1,212 milliót. A piac a megkezdett lakásépítések esetében is a júniusihoz képest növekedést várt júliusra, de 1,240 milliós becsléssel a ténylegesnél kisebb mértékűt. Júliusban szezonális kiigazítással és évesítve 1,280 millió magánlakás készült el az Egyesült Államokban, 3,6 százalékkal több az előző havinál és 1,7 százalékkal több a tavaly júliusi 1,258 milliónál.

Az amerikai lakáspiacon a használt ingatlanok adásvétele teszi ki a teljes forgalom nagyjából 90 százalékát. Ezért árgus szemekkel kell figyelni ezek adatait is. Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) szerint júniusban az előző havinál 20,7 százalékkal több használt lakást adtak el. Elemzők nagyobb, 24,5 százalékos emelkedéssel számoltak. Tavaly júniushoz képest 11,3 százalékkal csökkent a tulajdonost cserélő lakások száma.

Az eladások júniusi ütemével számolva egy teljes évben 4 millió 720 ezer lakáseladás lenne. Elemzők 4 millió 780 ezres számot vártak a májusi 3 millió 910 ezer után. Júniusban a használt lakások mediánára éves szinten 3,5 százalékkal rekordszintre, 295 ezer 300 dollárra nőtt, és már a 100. egymást követő hónapban mutatott emelkedést éves összevetésben.

Az eladások júniusi üteme mellett 4 hónapba telne értékesíteni az összes vevőre váró használt lakást az egy évvel korábbi 4,3 hónap után. Szakértők szerint az egészséges egyensúlyt hat-hét hónap jelentene.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.