2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A meddőségkezelések közötti három hónapos szabályt is eltörölnék - megjelent a meddőség kezelésével összefüggő jogszabályok tervezett módosítása. 

A Belügyminisztérium (BM) társadalmi egyeztésre bocsátotta a meddőség kezelésével összefüggő jogszabályok tervezett módosítását. Az előterjesztés szerint már 2023. július 1-jétől lépne hatályba az új szabályozás, amely számos korábbi rendeletet módosít, az indoklás szerint azért, hogy javuljon a demográfiai helyzet, a meddőségi ellátás helyzete - szúrta ki a 24.hu.

A kormány a részben finanszírozási változtatásoktól azt várja, hogy az asszisztált reprodukciós beavatkozásokkal jelentős gyermekszám növekedés érjen el. A jelenlegi szabályozás szerint az egyes beavatkozások térítésmentesen évente többször, de az egyes beavatkozások közötti három hónapos időközökkel vehetők igénybe.

Ettől remélik a több születésszámot. Fotó: Depositphotos
Ettől remélik a több születésszámot. Fotó: Depositphotos

 

Ugyanakkor az életkor előrehaladtával a várandósság esélye csökken, ezért a kezelések közötti három hónapos szabályt eltörölnék. Hogy ez orvosszakmai szempontból helyes-e, azt nem részletezik.

A dokumentum szerint az eljárások egymást követő elvégzésével csökken a teherbeeséshez szükséges idő, javulhat az eredményesség.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatósága elkészítette a humánreprodukciós (meddőségi centrumokra) ágazatra vonatkozó új finanszírozási szabályokat is. A Kaáli Intézet utódja, a Dunamenti REK Reprodukciós Központ tavalyi pénzügyi beszámolójáról épp tegnap írtunk, amely szerint csúnyán veszteséget lett a 2022-es évük:

A lombikprogramra jogosult egészségügyi szolgáltató a jövőben az érintett beavatkozásokra, eljárásokra az Egészségbiztosítási Alaptól kap pénzt, például a gyerekek számától függő fix díjat, ha igazolhatóan a kezelésnek köszönhetően szül az anya.

Rétvári Bence néhány hete arról beszélt, hogy Magyarországon minden hetedik párt érinthet a probléma, hogy akár éveken keresztül nem sikerül a spontán fogantatás. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!