4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A bérlők diktálnak, a fejlesztők, a bérbeadók és az ügynökségek szolgáltatnak, de a szereplőknek kötelező együttműködni.

Kevés aktuálisabb kérdés van annál, az irodapiacon, minthogy mi lesz a közeljövő és kik lesznek a győztesek és vesztesek ezen a piacon. A Klasszis podcast mostani adásában ezt vizsgáltuk a Cushman &Wakefield nemzetközi ingatlan tanácsadó szakértőinek támogatásával.

A résztvevők (balról): Berki János, Szántó Tamara, Hancz Anita, Mester Nándor
A résztvevők (balról): Berki János, Szántó Tamara, Hancz Anita, Mester Nándor

Szántó Tamara, a Cushman&Wakefield irodabérbeadási részlegének vezetője azt emelte ki, hogy a hibrid használat teljesen elterjedt, de nincs egységes recept. A hatékony használat megvalósításához elengedhetetlen, hogy a bérlők a lehető legjobban meghatározzák, miként és hányan dolgoznak, mit várnak el az irodaháztól, illetve együttműködjenek az összes szereplővel a belső tér kialakításakor.

Berki János, a Futureal meglévő nemzetközi irodaportfóliójának vagyonkezelési igazgatója azt fejtegette, hogy a spekulatív alapon indított beruházásoknak vége. Szerinte a fejlesztők java a meglévő, mintegy 4,2 millió négyzetméternyi budapesti irodaállomány háromnegyedét kitevő használt épületekre fog összpontosítani, s ott évekig találhat rengeteg érdekes munkát, hiszen van mit felújítani. Csak az nem mindegy, hogy a műszaki átépítésen kívül mennyire jól találják ki az új tereket és belső megoldásokat és mennyire tudnak rugalmasan alkalmazkodni a változó bérlői igényekhez.       

Tartósan a magyar piacon a Cushman & Wakefield

A Cushman & Wakefield a világ egyik vezető ingatlantanácsadó vállalata, mely 1917-es megalakulása óta,  50 000 szakemberrel és 400 irodával, mára már 60 országban van jelen. A globális vállalat budapesti egysége 1993-ban alakult és azóta piacvezető ügynökségként van jelen a magyar ingatlanpiacon. 9 üzletággal, az ingatlanpiac minden szegmensét lefedi, kiemelkedő értéket teremt, bérlők és ingatlantulajdonosok számára.  2021-ben, globálisan az üzemeltetési, facility menedzsment, projekt menedzsment, bérbeadás, befektetési tanácsadás és más üzletágak 9,4 milliárd dollár bevételt termeltek.

Erre reflektált Hancz Anita is, a Wing Zrt. senior értékesítési vezetője, aki szerint a HR- részlegeknek nagyon megnőtt a jelentősége az irodahasználattal összefüggő kérdések eldöntésénél. Hiszen ők tudják, hogy az adott bérlő vállalatnál ki és mennyit van benn, milyen események vannak, milyen funkcionális terekre van szükség és ehhez milyen design és irodabelső illik vagy hogy mennyi autót igényelhetnek majd az irodaház üzemeltetője által felkínált autómegosztó szolgáltatásban. 

További érdekes meglátások és erős állítások is elhangoztak a beszélgetésben, amit itt lehet meghallgatni.

Hogyan hallgassunk podcastet?

A podcastet a fenti lejátszóval az mfor.hu és a privatbankar.hu oldalán is meghallgathatja.

Az optimális podcast-élményhez a podkaszt.hu korábbi leírását idézzük.

A podkaszt lételeme hogy nem kell helyhez kötve hallgatni. Ezért legjobb élményt a eszközökön nyújtják, legyen az akár telefon, akár tablet. Ebből kifolyólag az ezen eszközökre írt programok is nyújtják a legtöbb szolgáltatást. Például:

- Saját kereshető adatbázis
- Lassított / gyorsított lejátszási sebesség
- Könyvjelzők, fejezetek
- Adásnaplók megjelenítése

Ezeket szinte az összes nagyobb lejátszó tudja, de attól függően hogy milyen eszközön szeretnéd hallgatni,  itt találhatsz párat induláshoz >>

Ezekben a lejátszókban megtalál minket Klasszis podcast néven! Május 10-étől kéthetente új adásainkkal is találkozhat ezeken a linkeken. Addig is:

A műsor oldala az Anchor FM-en >>

Kövessen és hallgasson minket Spotify-on! >>

Podcastünk az Apple Podcasts-en >>

A podcast RSS feedje itt található >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!