2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megvásárolta az állam a TV2 Csoport Róna utcai központjának nagyjából felét kitevő irodakomplexumot. Az adásvételre egy júniusi kormányhatározat alapján került sor, az ingatlanok pedig apportként a Nemzeti Filmintézet tulajdonát fogják képezni.

A kormánypárti TV2 Média Csoport Zrt.-től összesen 13 043 négyzetméternyi területet vásárolt meg összesen 4,5 milliárd forintért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) – derül ki az állami vagyonkezelő cég oldalára frissen felkerült szerződéslistából. Az augusztus 25-ére datált kontraktus részletei nem ismertek, csak annyi, a TV2 társasházként üzemelő Róna utcai központjának összesen tizenegy albetétjéről van szó.

A földhivatali adatok szerint a tizenegy albetét között található egy 1061 négyzetméteres étterem, hat darab, összesen 8037 négyzetméternyi iroda, valamint négy darab, összesen 3945 négyzetméter területű „egyéb helyiség” is, ezek funkciói nincsenek részletezve.

Az adásvétel a teljes ingatlanegyüttesnek nagyjából a felét érinti: a zuglói, Bácskai utca, Róna utca és Gyarmat utca által közrefogott egykori Mafilm-telephely az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint 2,67 hektáron terül el, és 23 albetétet tartalmaz.

Milliárdokat kaptak az ingatlanért. Fotó: TV2
Milliárdokat kaptak az ingatlanért. Fotó: TV2

Az adásvétel alapja egy augusztus elején módosított júniusi kormányhatározat, mely felhatalmazza Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, hogy az MNV közreműködésével legfeljebb 4,5 milliárd forintért vásárolja meg az állam részére az ingatlanokat, majd azokat a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.-be (NFI) apportálja, hogy elősegítse utóbbi feladatellátását. Az adásvétel már megvalósult, annak azonban még nincs nyoma a cégiratok között, hogy az NFI alapító okiratát a határozatnak megfelelően módosították volna.

A médiacsoport, melynek igazgatóságában mások mellett Mészáros Lőrinc felesége, Várkonyi Andrea is helyet foglal, 2022-ben 48 milliárd forintos árbevétel mellett 1,2 milliárd forint adózott eredményt ért el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!