2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A felújításban gondolkozók csupán ötöde vágna bele a felújításba állami támogatás nélkül.  

A 2024. április 5-én bejelentett kormányzati otthonfelújítási támogatás a legtöbb ponton összecseng az igylakunk.hu nem reprezentatív felmérésében összegyűjtött lakossági elvárásokkal, de az is kiderült, mire lenne még igény a lakosság körében. 

Nem festenek jól a kondíciók
Nem festenek jól a kondíciók
Fotó: Pixabay

A kormányzati tervek és a lakossági várakozások közötti legnagyobb eltérés a program-időtáv, illetve a program tervezhetősége kapcsán mutatkozik. A kampányszerűen meghirdetett támogatási programmal szemben a lakosság egy kiszámítható, tervezhető, több éven át fenntartott programot látna szívesebben. A válaszadók döntő többsége hasznosnak tartaná, ha több lépcsőben, szakaszosan tudná elvégezni a felújítást néhány év alatt. 

Ugyanakkor egyetértés mutatkozik a kormányzati tervekkel abban, hogy a programot szociálisan célozni kell, a program legyen összekötve energetikai megtakarítással, legyen a programban vissza nem térítendő támogatási rész is.

A felmérés azt mutatja, hogy a felújításban gondolkozók csupán ötöde vágna bele a felújításba állami támogatás nélkül.  

Az új otthonfelújítási program az Európai Unió RePowerEU forrásából valósul meg. Ennek követelményeihez kapcsolódik a meghatározott keretösszeg, az energetikai célzás, a kötelező minimum megtakarítás, az szakértői közreműködés és az alacsonyabb jövedelműek támogatása.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!