TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ma már az otthoni felhasználók is tízezer forintért hozzájuthatnak jó minőségű laminálóhoz. Érdemes lehet befektetni egy ilyen eszközbe, hiszen számtalan fontos dokumentumot, vagy éppen kedves emléket megőrizhetünk ezzel a módszerrel.

Egy-két évtizeddel ezelőtt még bűvös szónak tűnt a laminálás. Csak bennfentesek ismerték a jelentését, a kívülálló pedig úgy vélhette, ez valami irodai huncutság, amihez csak az ért, aki ilyen területen dolgozik.

Mára remélhetőleg egyértelművé vált mindenki számára, hogy laminálni, azaz vékony műanyag réteget képezni egy papírfelületen bárki tud, amennyiben rendelkezésére állnak a megfelelő eszközök, azaz a laminálógép és a hozzá szükséges fólia. Más eljárásokkal szemben nagy előnye, hogy nincs szükség külön ragasztóanyagra, a laminálógép magas hőfokon olvasztja rá a műanyag lamináló fóliát az adott felületre. A felhasználási terület szinte végtelen. A fóliázás segítségével időtállóbbá és ellenállóvá varázsolhatjuk a számunkra értékes dokumentumokat, iratokat, vagy fotókat.

Kreatívabb családok elkészíthetik saját kártyacsomagjukat, vagy akár kisgyermekek mesekönyvét is. Sok esetben a gyermekek szótanulását segítik elő laminált képes kártyák előállításával.. A családi órarendet is kifüggeszthetjük fóliás változatban, így filctollal írhatunk rá, s ha már nem aktuális a szöveg, egyszerűen letöröljük. Irodákban szintén a fontosabb anyagok, sokak által látogatott helyiségekben kihelyezett táblák készülnek az eljárás segítségével, de szóróanyagok, plakát védelmét is biztosítja a műanyag fóliaréteg.

Háztartási használatra leginkább az A/4-es méretű gép javasolt, amennyiben kisebb a fóliázandó felület, egyszerűen ollóval elvágható a kész termék. Irodákban sokkal jobban kihasználható a nagyobb, A/3-as gép is, amely természetesen kisebb méret laminálására is alkalmas.

(x)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.