2015. december 29. 10:39

Ma már az otthoni felhasználók is tízezer forintért hozzájuthatnak jó minőségű laminálóhoz. Érdemes lehet befektetni egy ilyen eszközbe, hiszen számtalan fontos dokumentumot, vagy éppen kedves emléket megőrizhetünk ezzel a módszerrel.

Egy-két évtizeddel ezelőtt még bűvös szónak tűnt a laminálás. Csak bennfentesek ismerték a jelentését, a kívülálló pedig úgy vélhette, ez valami irodai huncutság, amihez csak az ért, aki ilyen területen dolgozik.

Mára remélhetőleg egyértelművé vált mindenki számára, hogy laminálni, azaz vékony műanyag réteget képezni egy papírfelületen bárki tud, amennyiben rendelkezésére állnak a megfelelő eszközök, azaz a laminálógép és a hozzá szükséges fólia. Más eljárásokkal szemben nagy előnye, hogy nincs szükség külön ragasztóanyagra, a laminálógép magas hőfokon olvasztja rá a műanyag lamináló fóliát az adott felületre. A felhasználási terület szinte végtelen. A fóliázás segítségével időtállóbbá és ellenállóvá varázsolhatjuk a számunkra értékes dokumentumokat, iratokat, vagy fotókat.

Kreatívabb családok elkészíthetik saját kártyacsomagjukat, vagy akár kisgyermekek mesekönyvét is. Sok esetben a gyermekek szótanulását segítik elő laminált képes kártyák előállításával.. A családi órarendet is kifüggeszthetjük fóliás változatban, így filctollal írhatunk rá, s ha már nem aktuális a szöveg, egyszerűen letöröljük. Irodákban szintén a fontosabb anyagok, sokak által látogatott helyiségekben kihelyezett táblák készülnek az eljárás segítségével, de szóróanyagok, plakát védelmét is biztosítja a műanyag fóliaréteg.

Háztartási használatra leginkább az A/4-es méretű gép javasolt, amennyiben kisebb a fóliázandó felület, egyszerűen ollóval elvágható a kész termék. Irodákban sokkal jobban kihasználható a nagyobb, A/3-as gép is, amely természetesen kisebb méret laminálására is alkalmas.

(x)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.