3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Srí Lanka férfi lakosait bele akarják vonni a háborúba, Ukrajna gabonaexportja durván visszaesik. Háborús összefoglaló. 

 • Srí Lanka meg szigorítani fogja az ellenőrzést, ezzel megpróbálja akadályozni, hogy embereit Oroszországba csábítsák, hogy Ukrajnában harcoljanak magas fizetések és juttatások gyakran hamis ígéreteivel - mondta egy helyi miniszter csütörtökön.
 • Eközben a finn parlamentnek el kellene utasítania azt a törvényjavaslatot, amely megakadályozná, hogy az oroszországi hosszú, erdős határon át érkező migránsok menedékjogot kérjenek - mondta csütörtökön az északi ország diszkrimináció-ellenes ombudsmanja.
 • Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára Prágában kijelentette: „Amikor a vezetők júliusban találkoznak, további lépéseket tesznek a biztonságunkba való befektetés, a partnerekkel való kapcsolatok megerősítése és Ukrajnának nyújtott támogatásunk megerősítése érdekében.”
 • Jan Lipavský cseh külügyminiszter stratégiai megközelítést sürget az orosz beavatkozással kapcsolatban. „Állandósult a hibrid háború. Kibertámadások vannak és hazugságmérgezett propaganda. Kémkedés diplomáciai fedezékben. Oroszország a káosz magvait veti el világszerte” – mondta.

Tűzoltó a helyszínen, egy barkácsáruházat ért orosz légitámadást követően az észak-ukrajnai Harkivban 2024. május 25-én. A támadásban legkevesebb két ember életét vesztette, több tucatnyian megsebesültek
Tűzoltó a helyszínen, egy barkácsáruházat ért orosz légitámadást követően az észak-ukrajnai Harkivban 2024. május 25-én. A támadásban legkevesebb két ember életét vesztette, több tucatnyian megsebesültek
Fotó: MTI/EPA

 • Olena Zelenska, Ukrajna first lady kijelentette, hogy üdvözli „a 77. Egészségügyi Világközgyűlés fontos döntését, amely Ukrajna és Hollandia kezdeményezésére határozatot fogadott el a mentális egészségről háborúk és katasztrófák idején”.
 • Az orosz külügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy véglegesítik az EU-val szembeni „megtorló intézkedésekre” vonatkozó javaslatot amiatt, hogy a blokk megtiltotta területén négy orosz sajtóorgánum sugárzását.
 • Franciaország hamarosan katonai kiképzőket küldhet Ukrajnába egyes szövetségesek aggodalmai és Oroszország bírálata ellenére, erről szóló döntését pedig jövő héten az ukrán elnök látogatása alkalmával jelentheti be – közölte három diplomáciai forrás.
 • A Kreml csütörtökön közölte, hogy az Egyesült Államok, a NATO és néhány európai ország arra biztatja Ukrajnát, hogy folytassa Kijev Oroszországgal folytatott „értelmetlen háborúját”, és azzal vádolta meg őket, hogy az elmúlt hetekben fokozták a feszültséget.
 • Ukrajna gabonaexportja az előrejelzések szerint 38-40 millió tonnára esik vissza a 2024/25-ös szezonban, szemben a 2023/24-es mintegy 50 millió tonnával – mondta csütörtökön a megbízott mezőgazdasági miniszter.
 • Natalia Komarova, Szibéria olajban gazdag Hanti-Manszijszk régiójának kormányzója, akit tavaly kritizáltak az ukrajnai háborúval kapcsolatos kijelentései miatt, csütörtökön bejelentette, hogy lemond posztjáról.
 • Oroszország megerősíti jelenlétét az ukrajnai Harkov régió északi részének közelében, ahol ebben a hónapban offenzívát indított, de még mindig nincs elegendő létszáma ahhoz, hogy jelentős eredményeket érjen el a térségben - mondta csütörtökön Ukrajna legfőbb parancsnoka.
 • Oroszország lépéseket tehet a nukleáris elrettentés terén, ha az Egyesült Államok közepes és rövid hatótávolságú rakétákat telepít Európába és Ázsiába - jelentette csütörtökön a RIA hírügynökség Szergej Lavrov orosz külügyminiszterre hivatkozva.
 • Olaszország soha nem fog csapatokat küldeni Ukrajnába, és semmilyen Kijevnek szállított fegyvert nem engedélyez orosz területen használni - mondta Antonio Tajani olasz külügyminiszter csütörtökön. (The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!