2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A helyi lap szerint Pécsen is problémás lehetett a szavazás. 

A kormánypártok szerint volt olyan szavazókör Pécsen, ahol kevesebb volt a szavazó, mint az urnákban lévő szavazólapok, míg a baloldal pedig „érdekes” indokokkal ragaszkodna a hatalmához. A választás még nem lefutott - írja az Index a  Baranya vármegyei hírportál, a Bama.hu beszámolója alapján.

Állítólag a 8-as és a 9-es választókerületben lehettek szabálytalanságok. Az egyik esetében egy kézzel írt cetlit emlegetnek, a másikban pedig a mozgóurnákkal lehetett probléma. A 9-es körzetben a DK-s Auth István 100 szavazattal veszített Barkóczi Csaba, a Fidesz–KDNP–ÖPE képviselőjével szemben, ami jelentős különbségnek mondható. A portál úgy tudja, hogy a Helyi Választási Bizottság pénteki döntése szerint azonban egyáltalán nem történt olyan esemény, ami érdemben befolyásolta volna a voksolást és ami miatt szükséges lenne megismételni a választást akár néhány szavazókörben.

A 8-as körzetben a szintén DK-s Zag Gábor, mostani alpolgármester indított támadást az egyébként a kerületben élő, a helyiek problémáit jól ismerő dr. Cziráki Gábor szívgyógyászprofesszor ellen, aki nyert. Itt szoros volt a helyzet, ezért újraszámlálást kért az alpolgármester, aki a hírportál információi szerint szívesen dolgozna még a Pécsi Tudományegyetemen a jövőben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!