2p

A DK kampány-nyitóján felszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is. A DK, az MSZP és Párbeszéd ugyanis közös stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött, így az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is közösen dolgoznak.

Dobrev Klára és Karácsony Gergely együtt lépett a színpadra, ahol mindketten beszéltek. A DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listájának vezetője kifejtette, hogy rengeteg munka volt megszervezni, hogy ez a nagy csapat összejöjjön, és hogy szerte az országban polgármestereket és képviselőjelölteket tudjanak indítani.

"Nem kiegyezni akarunk, hanem megküzdeni, nem kormányváltást, hanem az Orbán rendszer bukását" – mondta Dobrev Klára. 

Sorra szólították fel a színpadra a polgármesterjelölteket
Sorra szólították fel a színpadra a polgármesterjelölteket
Fotó: Facebook

Ez a szövetség nem csak a mának szól, ez Orbán rendszerének lebontásáról és egy élhető európai Magyarország megteremtéséről szól

– mondta, hozzátéve, hogy magabiztosan vállalja ennek a feladatnak a vezetését.

Szerinte ez a kormány a szégyen és a kudarc kormánya, és megérett a bukásra.

"Okkal várják el, hogy előrehozott választások legyenek, és mielőbb eltakarítsuk a rendszert" – fogalmazott Dobrev Klára.

A főpolgármester arról beszélt, hogy az elmúlt öt évből rengeteg története van, amely jelképezi, mivel is kell szembe nézniük: nem csak azokat kell képviselniük, akik a különböző világválságoktól félnek, például az ökológiai katasztrófától, hanem azokat is, akik a mindennapi megélhetéssel küzdenek és a hónap végétől félnek. 

"Európa nem az ellenségük, hanem a szövetségesük, és aktív lobbizásba kezdtek, Budapesten 300 milliárd forint értékben tudnak uniós forrásokat használni a lakhatási és klímaválság enyhítésére, a közlekedés javítására, a kultúra támogatására" – mondta.

Ezt követően sorra szólították a színpadra a közös ellenzéki polgármesterjelölteket, és jelenleg is folyik a kamány-nyitó online-közvetítése a Facebook-on.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!