2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Legalább kilenc civil megsebesült a belgorodi ágyúzásban. Háborús hírek.

  • A szenátus csütörtök este szűken fogadta el az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, amely Joe Biden asztalára küldte a jogszabályt, és megakadályozta a szövetségi csődöt, amely pusztítást okozhatott volna az Egyesült Államok gazdaságában és a globális piacokon.

  • Az ukrán hatóságok pénteken az ország nagy részén megszüntették a légiriadót, a főváros Kijev tisztviselői pedig azt mondták, hogy a védelem több mint 30 Oroszország által kilőtt rakétát és drónt lőtt le. Moszkva május eleje óta mintegy 20 különálló rakéta- és dróncsapást mért Ukrajna városaira.

  • Oroszország azzal vádolja Ukrajnát, hogy csapatai orosz területeken támadnak a belgorodi régióban. Június 1-jén olyan településeket ágyúztak a határ túloldaláról, mint a hírekben már korábban is szerepelt Sebekino.

  • Legalább kilenc civil megsebesült a belgorodi ágyúzásban, a régió kormányzója szerint több száz gyermeket, nőt és idős embert evakuáltak. Ellenőrizetlen videó egy nagy épületben tüzet mutatott Sebekinóban.

  • Zelenszkij csütörtökön azt mondta, határozott támogatást kapott a moldovai európai csúcstalálkozón részt vevő szövetségeseitől abban a kérdésben, hogy harci repülőgépeket szállítsanak Kijevbe az orosz erők visszaszorítása érdekében. Részleteket nem árult el.

The Guardian 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!