1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kiszivárgott hírek szerint a magyar kormányfő kiegyezett Mark Ruttéval.  

Hétfői találkozójukon, amelyre az informális EU-csúcs peremén került sor Brüsszelben, a holland miniszterelnök megígérte a magyar kormányfőnek, hogy Magyarország felmentést kap a részvétel alól az Ukrajnát segítő, a szövetség területén kívüli NATO-aktivitásokban. Cserébe Orbán Viktor feladja eddigi vétóját, és nem akadályozza meg, hogy Mark Rutte legyen a NATO következő főtitkára, írja a Financial Times forrásaira hivatkozva.

A holland kormányfő szóvivője azt közölte, hogy „jó és nyílt” megbeszélés volt, amelyen a vezetők a jövőre koncentráltak. A magyar kormány a brit lap megkeresésére nem kívánta kommentálni a találkozót.

Egy szép barátság kezdete vagy csak kényszerű alku? Orbán Viktor miniszterelnök és Mark Rutte holland kormányfő tárgyalásuk előtt Brüsszelben 2024. június 17-én
Egy szép barátság kezdete vagy csak kényszerű alku? Orbán Viktor miniszterelnök és Mark Rutte holland kormányfő tárgyalásuk előtt Brüsszelben 2024. június 17-én
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Jens Stoltenberg, a NATO jelenlegi főtitkára múlt héten budapesti látogatásán szintén arról biztosította a magyar kormányfőt, hogy Magyarország felmentést kaphat a szövetség Ukrajnát támogató aktivitásai alól. Ezek közé tartozik az Ukrajnának szánt katonai szállítmányok koordinálása, az ukrán csapatok kiképzése és Kijev hosszútávú pénzügyi támogatása.

Frissítés

Időközben Orbán Viktor megerősítette a hírt:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!