<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Bahmutnál elakadtak az oroszok, de az ukránok is súlyos veszteségeket szenvedtek.

  • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint „nagyrészt elakadt” Oroszország támadása a heves kelet-ukrajnai Bahmut város ellen. A legfrissebb hírszerzési frissítésében ez állt: ez valószínűleg elsősorban az orosz haderő rendkívüli lemorzsolódásának az eredménye. Ukrajna is súlyos veszteségeket szenvedett védekezése során. A bahmuti csata Oroszország leghosszabb és legvéresebb ukrajnai csatája volt. Kijev nagyon hamar támadásba lendülhet.

  • Legkevesebb 10 civil meghalt és húszan megsebesültek nagy hatótávolságú orosz bombázásokban pénteken Ukrajna több pontján – közölték tisztviselők. Két ember vesztette életét az észak-ukrajnai Szumi tartományban található Bilopillia város heves orosz lövedékei során – közölte Volodimir Zelenszkij elnök hivatala.

  • Az orosz erők pénteken megtámadták a front északi és déli szakaszát Kelet-Ukrajna keleti Donbász régiójában. Az ukrán katonai jelentések heves harcokról számoltak be a Lymantól Kupianszkig tartó vonalon, valamint délen Avdiivkánál, az orosz kézen lévő Donyeck város szélén.

  • Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök azt mondta, Moszkva ukrán ellentámadásra készül. Putyin nagyhatalmú Biztonsági Tanácsának alelnöke arra figyelmeztetett, hogy Moszkva kész „minden fegyvert” bevetni, ha Ukrajna megpróbálja visszafoglalni az Oroszország által 2014-ben annektált Krím-félszigetet

The Guardian