2p

A nap történései röviden.

 • Szeptember óra először támadták az oroszok Kijevet.
   
 • A volt NATO-főtitkár javaslatot terjesztett elő, hogy Ukrajna csatlakozzon a katonai szövetséghez, de megfosztja az Oroszország által megszállt területektől.
   
 • Az oroszországi Rjazan régióban rakományt szállító vonatok siklottak ki szombat reggel "illetéktelen beavatkozás" miatt.

  Még a sertéspestissel is küzdenie kell Ukrajnának. Fotó: Pixabay
  Még a sertéspestissel is küzdenie kell Ukrajnának. Fotó: Pixabay

   
 • Észak-Korea elítélte Anthony Blinken amerikai külügyminiszter az észak-koreai-orosz kapcsolatokra vonatkozó megjegyzéseit. Még csütörtökön nyilatkozta azt, hogy a katonai együttműködés fokozódása egy kétirányú utca. Az észak-koreai külügyminisztérium szerint Amerikának hozzá kell szoknia a kapcsolatok új valóságához. Sőt, a kapcsolatok még fokozódni is fognak Oroszországgal.
   
 • Obuhovszkij város közelében ismeretlenek 50, afrikai pestissel fertőzött sertés tetemét dobták egy mezőre. A tetemeket megvizsgálták, és a biológiai minta összegyűjtése után arra jutottak, hogy az afrikai sertéspestis vírusával fertőzöttek. A fertőzött sertések testét a helyszínen elégették. 
   
 • Josep Borrell, az Európai Bizottság alelnöke és az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője kijelentette, hogy valószínűleg csökkenni fog az Ukrajnának nyújtott amerikai segély mértéke.
   
 • Ukrajna megtámadhatja az orosz olaj- és gázinfrastruktúrát válaszul az ukrán energiarendszert ért téli támadásokra.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!