<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Úgy tűnik, már nem sokáig bírják a nyomást az ukránok a város körül. Esti háborús összefoglaló.

  • Szombaton Bahmut környékén 40 ukrán kézen lévő település ellen intéztek tüzérségi támadásokat az orosz erők ukrán katonai források szerint.
    A helyzetre rálátó források arról is beszámoltak, hogy a Bahmutot tartó ukrán erők helyzete egyre nehezebb, és egyre nagyobb az esélye a város körülzárásának, amennyiben nem dönt a feladásról az ukrán hadvezetés. A beszámolók szerint az oroszok „mindent elpusztítanak, amit fedezéknek lehetne használni”, míg mások arról beszéltek, hogy az ukránoknak nincs elegendő tüzérségük az orosz előrenyomulás megállításához.

  • Az ukrán nemzetbiztonsági tanács titkára, Olekszij Danilov szerint Oroszország újabb offenzívákat készít elő az invázió megindításának február 24-i, egyéves évfordulójára készülve. A tisztviselő szerint az orosz csapatok céljának azt jelölték meg, lépjék át az illegálisan annektált Donyeck és Luhanszk régiók határait.

 

  • Három ember halt meg egy orosz támadásban Kosztyiantinivka városában, további 14-en pedig megsebesültek a helyi ukrán hatóságok közlése szerint.
  • Az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy ukrán rakétacsapás érte a luhanszki Novoajdar városának kórházát. A támadásban orosz források szerint 14-en haltak meg és 24-en sebesültek meg „a kórház alkalmazottjai és betegei közül”.
  • Szeptember közepe óta már több mint 6500 orosz katona vette igénybe az ukránok által indított „Élni akarok” elnevezésű telefonos segélyszolgálatot, amelyen keresztül megadásukról egyeztethetnek az ukrán erőkkel. A számot független forrásokból nem lehet megerősíteni, ahogy arról sem lehet közelebbit tudni, hány a számot tárcsázó orosz katona esett ténylegesen önkéntes hadifogságba ily módon.