<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az elmúlt órák történései.

 • Képviselők egy csoportja törvényjavaslatot terjesztett az ukrán parlament elé, amelyben azt indítványozzák, hogy tiltsák be az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű "szárnyát" - hozta nyilvánosságra Irina Friz parlamenti képviselő szerdán a Facebookon. "Ez a törvényjavaslat teljes tilalmat ír elő minden olyan vallási szervezetre és intézményre vonatkozóan, amely elfogadja az orosz ortodox egyház fennhatóságát kánoni, szervezeti, illetve bármilyen egyéb ügyeiben" - idézett az UNIAN hírügynökség a képviselő bejegyzéséből.
   
 • Varsó arra kérte Berlint, hogy inkább Ukrajnába küldje a felajánlott Patriot légvédelmi rakétarendszert - közölte Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter szerdán. Blaszczak a Twitteren azt írta: a folytatódó orosz rakétatámadások láttán megkérte Németországot, hogy szállítsa Ukrajnába a Lengyelországnak felajánlott légvédelmi rendszert, és az ország nyugati határán telepítse azt. "Ez meg fogja védeni Ukrajnát a további halálesetektől és áramkimaradásoktól, és növelni fogja biztonságunkat keleti határunkon" - magyarázta a tárcavezető.

Sötétségbe borult Ukrajna. Fotó: MTI/APSötétségbe borult Ukrajna. Fotó: MTI/AP

 • Békekötésre szólított fel Oroszország és Ukrajna között Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) jereváni csúcsértekezletén szerdán. "Ami Ukrajnát illeti, azt gondolom, megérett az idő arra, hogy közösen keressünk egy békés megoldást" - mondta Tokajev a kazah elnöki hivatal tájékoztatása szerint. "Minden háború béketárgyalásokkal ér véget. Nem engedhetjük meg, hogy az orosz és ukrán testvérnépet évtizedekre vagy évszázadokra kölcsönös gyógyíthatatlan sebek válasszák el egymástól" - mondta. Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta kollégáinak, hogy Ukrajnáról zárt ajtók mögött fog beszélni.
   
 • Zelenszkij felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy lépjen fel Oroszországgal szemben a polgári infrastruktúrát ért légicsapások miatt, amelyek a tél beálltával sötétségbe és hidegbe taszították az ukrán városokat.
   
 • Moldova elnöke, Maia Sandu szerint országának is hatalmas áramszünetekkel kellett megküzdenie a rakétatűz miatt.
   
 • A Kreml közlése szerint bíznak az ukrajnai offenzíva sikerében. "A különleges hadművelet jövője és sikere kétségtelen" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője örményországi látogatásán.
   
 • Tartalékgenerátorokat kértek az európai városoktól Ukrajna számára, hogy átsegítsék az országot a téli hónapokon, miután az oroszok az ország villamosenergia-infrastruktúráját támadta.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.