3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az elmúlt órák történései.

 • Képviselők egy csoportja törvényjavaslatot terjesztett az ukrán parlament elé, amelyben azt indítványozzák, hogy tiltsák be az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű "szárnyát" - hozta nyilvánosságra Irina Friz parlamenti képviselő szerdán a Facebookon. "Ez a törvényjavaslat teljes tilalmat ír elő minden olyan vallási szervezetre és intézményre vonatkozóan, amely elfogadja az orosz ortodox egyház fennhatóságát kánoni, szervezeti, illetve bármilyen egyéb ügyeiben" - idézett az UNIAN hírügynökség a képviselő bejegyzéséből.
   
 • Varsó arra kérte Berlint, hogy inkább Ukrajnába küldje a felajánlott Patriot légvédelmi rakétarendszert - közölte Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter szerdán. Blaszczak a Twitteren azt írta: a folytatódó orosz rakétatámadások láttán megkérte Németországot, hogy szállítsa Ukrajnába a Lengyelországnak felajánlott légvédelmi rendszert, és az ország nyugati határán telepítse azt. "Ez meg fogja védeni Ukrajnát a további halálesetektől és áramkimaradásoktól, és növelni fogja biztonságunkat keleti határunkon" - magyarázta a tárcavezető.

Sötétségbe borult Ukrajna. Fotó: MTI/AP
Sötétségbe borult Ukrajna. Fotó: MTI/AP

 • Békekötésre szólított fel Oroszország és Ukrajna között Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) jereváni csúcsértekezletén szerdán. "Ami Ukrajnát illeti, azt gondolom, megérett az idő arra, hogy közösen keressünk egy békés megoldást" - mondta Tokajev a kazah elnöki hivatal tájékoztatása szerint. "Minden háború béketárgyalásokkal ér véget. Nem engedhetjük meg, hogy az orosz és ukrán testvérnépet évtizedekre vagy évszázadokra kölcsönös gyógyíthatatlan sebek válasszák el egymástól" - mondta. Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta kollégáinak, hogy Ukrajnáról zárt ajtók mögött fog beszélni.
   
 • Zelenszkij felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy lépjen fel Oroszországgal szemben a polgári infrastruktúrát ért légicsapások miatt, amelyek a tél beálltával sötétségbe és hidegbe taszították az ukrán városokat.
   
 • Moldova elnöke, Maia Sandu szerint országának is hatalmas áramszünetekkel kellett megküzdenie a rakétatűz miatt.
   
 • A Kreml közlése szerint bíznak az ukrajnai offenzíva sikerében. "A különleges hadművelet jövője és sikere kétségtelen" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője örményországi látogatásán.
   
 • Tartalékgenerátorokat kértek az európai városoktól Ukrajna számára, hogy átsegítsék az országot a téli hónapokon, miután az oroszok az ország villamosenergia-infrastruktúráját támadta.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!