2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elmúlt órák hírei röviden.

 • Zelenszkij Iránt szankcionálná Moszkva fegyverekkel, drónokkal való ellátásában betöltött szerepe miatt. A törvényjavaslat elfogadása esetén nem engedik át az iráni árukat Ukrajnánk, megtiltják a légtér használatát, valamint kereskedelmi, pénzügyi és technológiai szankciókat léptet életbe.
   
 • Az ukrán hadsereg szóvivője szerint hétvégén némileg alábbhagytak az orosz támadások Bahmut közelében.
   
 • A nyugati országok nem hagytak más választást Fehéroroszországnak, mint orosz taktikai nukleáris fegyverek bevetését, ezért jobb, ha ügyelnek arra, hogy ne lépjék át a vörös vonalat a kulcsfontosságú stratégiai kérdésekben - mondta a fehérorosz biztonsági tanács államtitkára.
  Újra nukleáris fegyverekkel fenyegetőznek. Fotó: Depositphotos
  Újra nukleáris fegyverekkel fenyegetőznek. Fotó: Depositphotos

   
 • Az EU külügyi és biztonságpolitikai szóvivője, Nabila Massrali kijelentette: Oroszországot felelősségre fogják vonni a polgári területek elleni támadásokért.
   
 • Andrej Kelin, az Egyesült Királyságbeli orosz nagykövet szerint a Nyugat a konfliktuk eddig nem látott szintre való kiszélesedését kockáztatja az Ukrajnának történő fegyverszállításokkal. Oroszország hatalmas erőforrásokkal rendelkezik és szerint még nem kezdtek el nagyon komolyan cselekedni.
   
 • Orosz közlések szerint a légvédelmi rendszerei több drónt is megsemmisítettek a Krasznodar régióban található Ilsky olajfinomító közelében.
   
 • Az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint vasárnapra virradó éjjel az 59 orosz dróncsapásból 58-at az ukrán légvédelem elfogott. A legtöbbet Kijev felett lőtték le.
   
 • Gyerekek ezreit rabolták el és vitték Oroszországba a háború kitörése óta. Az ukrán kormány tájékoztatása szerint 16 226 gyereket deportáltak Oroszországba, közülük 10 513-at megtalálta, több mint 300-an tértek vissza.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!