2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tüzérséget és drónokat is bevetettek az oroszok, de hiba - állítják az ukránok.

Vasárnapra virradóra az oroszok újból, de a korábbiaknál is nagyobb tűzerővel támadták Kijevet és több kelet-ukrajna várost. Az ukrán hadvezetés szerint minden drónt és rakétát megsemmisítettek a levegőben, távol a fővárostól. Az egész országban három órán keresztül szóltak a szirénák.

Lerombolt egészségügyi intézmény a kelet-ukrajnai Dnyipróban. Fotó: Twitter/Volodimir Zelenszkij
Lerombolt egészségügyi intézmény a kelet-ukrajnai Dnyipróban. Fotó: Twitter/Volodimir Zelenszkij

  • Nem ellenőrzött közösségi médiaforrások szerint a déli országrészben található Kropivnitszki településen, valamint az észak-keleti Szumi városában robbanások voltak. Hivatalos jelentés egyelőre nincs ezekről.
  • Szombaton Dnyipro nagyváros központjában rakátatalálat ért egy emeletes épületet, ott 20-an megsérültek, köztük öt gyermek. Jelenleg is folyik az épületben a kutatás, hátha van még sérült, netán halott odabenn. 
  • Az ukránok szerint az orosz légierő és a tüzérség szombaton egész nap támadta Herszon és Ocsakovo körzetét is. Halottakról és sebesültekről még nincs hír, több lakóház viszont megsemmisült vagy egy részük használhatatlanná vált. 
  • Ketten meghaltak, és többen megsebesültek az oroszországi Belgorod régiót ért ukrán tüzérségi tűzben szombaton - közölte Vjacseszlav Gladkov kormányzó a Telegram üzenetportálon."Reggel óta az ukrán fegyveres erők tűz alatt tartják Sebekino körzet településeit" - írta Telegram-üzenetében Gladkov. Közölte, hogy a rakéták magánterületen csapódtak be Valujki határváros közelében. A Reuters két, a dpa hat sebesültről számolt be. A sérültek között két gyermek is van. Szintén a Telegramon jelentette be a kormányzó, hogy több mint 2500 embert evakuáltak a körzetből, tekintettel arra, hogy ott már nem biztonságos a tartózkodás.
  • Orosz források már az elmúlt napokban fokozott ellenséges aktivitásról számoltak be Észak-Ukrajnából. Gladkov öt halottról és 16 sebesültről adott hírt a belgorodi térséget ért ukrán tüzérségi támadás következtében pénteken, pontosítva a korábbi, kisebb számokat.

(MTI,Guardian, UNN)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!