<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Központokat állítanak fel, ahol lesz áram, meleg, gyógyszer és víz az orosz támadások után is. Jön az orosz olajársapka, viszont hamarosan nem jöhet orosz gáz Ukrajna felől. Háborús hírösszefoglaló.

  • Hamarosan bejelentheti a G7 csoport az orosz olajra meghatározott ársapka bevezetését egy amerikai kormányzati tisztviselő szerint. A csoport vezetősége a továbbiakban nem havonta, hanem csak évente néhány alkalommal fog összeülni az árszint esetleges megváltoztatásáról dönteni. A Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok alkotta G7 az unión kívüli a tengeri úton szállított orosz olajra meghatározott ársapkával az energiahordozók exportjából származó orosz bevételeket igyekszik csökkenteni. Az árkorlátozás december 5-étől léphet életbe. Oroszország már korábban bejelentette, hogy az ilyen intézkedést elfogadó országoknak nem fog olajat szállítani.

Lekapcsolt utcai világítás Kijev központjában. Ukrajnában egyre több áramkimaradásra lehet számítani az energetikai infrastuktúrát célzó orosz légitámadások miatt. Fotó: MTI/AP/Andrew KravchenkoLekapcsolt utcai világítás Kijev központjában. Ukrajnában egyre több áramkimaradásra lehet számítani az energetikai infrastuktúrát célzó orosz légitámadások miatt. Fotó: MTI/AP/Andrew Kravchenko

  • Volodomir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy országszerte „sérthetetlenségi központokat” állítanak fel. E központok 24 órában működve ingyen fognak elektromos áramot, fűtést, ivóvizet, internetszolgáltatást, mobiltelefonos szolgáltatást és gyógyszereket kínálni azokban a régiókban, ahol az orosz támadások miatt hosszabb időre megszűnnek a közszolgáltatások.

  • A Gazprom akár már jövő héten leállíthatja Ukrajnán keresztül bonyolított, nyugati irányú gázexportját. A cég azzal vádolja Ukrajnát, hogy nem érkezik meg a Moldovának szánt orosz gáz teljes mennyisége az Ukrajnán keresztülhaladó vezetékeken keresztül. Válaszul a Gazprom jövő hét hétfőn, azaz november 28-án már elkezdheti az ukrajnai vezetékeken a gázmennyiség csökkentését, amennyiben „továbbra is fennáll” ez a helyzet. Az ukrán fél tagadja, hogy kevesebb gáz lépett volna ki az országból Moldova felé, mint amennyi belépett Oroszország felől.
  • Két drónt lőtt le a krími orosz légvédelem a terület kormányzója szerint. A gépek egyike egy Szevasztopol közeli áramszolgáltató állomást támadott. A kormányzó szerint a támadások nem okoztak károkat, a lakosságot pedig nyugalomra intette.
  • Ukrán beszámolók szerint orosz rakétatámadás érte egy Zaporizzsja közelében található kórház szülészeti osztályát ma hajnalban. A Vilnianszk városát ért csapásban egy újszülött kisgyermek is életét vesztette.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.