2p

Mintegy 11 ezer kérelmet nyújtottak be a fővárosi lakásrezsi-támogatásra október eleje és november vége között - közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtökön, háttérbeszélgetésen.

Kiss Ambrus elmondta, október elsejétől - amikor bővítették a támogatást - november végéig 10 ezer 700 kérelem érkezett, az egész évet tekintve ez a szám meghaladta a 11 ezer 500-at. Hozzátette: a két hónapban körülbelül 340 millió forintnyi támogatási igény érkezett be. A benyújtott kérelmek 90 százalék érvényes, 10 százalékuknál hiánypótlásra van szükség - jegyezte meg Kiss Ambrus. Kiemelte, a program folytatódik, és a fővárosi lakásrezsi-támogatás nem kizárólagos, mellette elérhetők a kerületek által adott támogatások is.

A kérelmek 90 százaléka érvényes. Fotó: Depositphotos
A kérelmek 90 százaléka érvényes. Fotó: Depositphotos

A Fővárosi Közgyűlés augusztus végén módosította a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló rendeletet, amellyel jelentősen bővítették a támogatásra való jogosultságot, valamint duplájára emelték a leginkább rászoruló budapesti háztartások számára hozzáférhető támogatás összegét.

Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást a rászoruló háztartások, valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték. Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint - évi 24 ezer forint - támogatásban részesülhetnek. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!