2p

Elkészülte után a Török Áramlaton keresztül Magyarországra már hat milliárd köbméter gáz érkezhet. 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt követően, hogy hétfőn Moszkvában bolgár hivatali partnerével, Ekaterina Zaharievával tárgyalt, elmondta: a gázszállítási infrastruktúra bulgáriai szakaszának építése hétfőn elkezdődött a bolgár miniszterelnök és a szófiai orosz nagykövet jelenlétében.

Fotó: depositphotos.com
Fotó: depositphotos.com

A Török Áramlat Európába irányuló második szála évi 15,75 milliárd köbméter gázt szállít majd. Ebből 3,5 milliárd köbméterrel Bulgária, 2,5 milliárddal Szerbia, 6 milliárddal pedig Magyarország részesül majd. A további 3,75 milliárd köbmétert Szlovákiába, illetve Ausztriába, a baumgarteni elosztó központba szállíthatják majd.

Zaharieva bolgár külügyminiszter kifejezte reményét, hogy 2020 kezdetére a Balkáni Áramlat eléri a szerb-bolgár határt. A bolgár diplomácia vezetője kiemelte, hogy a vezeték megépítésével sikerül diverzifikálni Bulgária gázellátásának forrásait.

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök vasárnap Belgrádban szintén azt mondta, hogy a vezetéket, amely szerinte egész Európa számára hasznos projekt, 2020 elejéig tervezik megépíteni.

Pénteken egyébként a Török Áramlat földgázvezeték Fekete-tengeri szakaszán megkezdték a két szál egyikének gázzal feltöltését az üzembe helyezési és beállítási munkálatok keretében. Törökországban eközben befejezéséhez közeledik a fogadó terminál építése.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!