<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Már biztos, hogy a teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebookon.

Orbán Viktor miniszterelnök már szeptemberben kilátásba helyezte a 13. havi nyugdíjak kifizetését, amit a hétvégi FIDESZ-kongresszuson újból megerősített. Most pedig Novák Katalin a közösségi oldalán megosztott videóban mondta, hogy februárban 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő kaphatja meg a 13. havi nyugdíjat.

Orbán Viktor után most Novák Katalin is megerősítette a hírt. Fotó: DepositphotosOrbán Viktor után most Novák Katalin is megerősítette a hírt. Fotó: Depositphotos

 

hirdetés

Hozzátette: erre a korkedvezményes nyugdíjasok, mint például a Nők40-ben, de az özvegyi nyugdíjban vagy a rokkantsági, valamint az árvaellátásban részesülők is jogosultak.

"Tehát az eredeti tervekhez képest korábban kifizetjük a teljes 13. havi nyugdíjat, jövőre már a teljes összeget. Amit a baloldal elvett, mi most visszaadjuk" - hangsúlyozta a miniszter, aki szerint a kormány ezzel a gesztussal is az idősek iránt érzett megbecsülését szeretné kifejezni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.