TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Eddig mintegy 46 ezer adóalany kapott közösségi adószámot. Hivatalból több mint 17 ezren, egyedi kérelem alapján mintegy 28 ezren jutottak az azonosítóhoz.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közleménye szerint a csatlakozás előtt felgyorsult a közösségi adószám igénylése. A belépést megelőző hónapban, vagyis áprilisban annyi egyedi kérelmet nyújtottak be a vállalkozások, mint tavaly augusztustól összesen.

Közösségi adószámot azoknak a vállalkozásoknak kell igényelniük, amelyek más uniós tagországban lévő, közösségi számmal rendelkező adóalanytól olyan terméket vásárolnak, amelyet belföldre értékesítenek. Szintén szükség van a közösségi adószámra abban az esetben, ha a vállalkozás közösségi adószámmal bíró külföldi adóalanynak értékesít terméket vagy szolgáltatást, vagy ilyen adóalanytól vesz igénybe szolgáltatást - tájékoztat az adóhatóság hírlevele.

A közösségi adószámmal rendelkező adóalany nem lehet éves bevalló. Ebben az esetben az ügyfélnek a közösségi adószám megállapításakori negyedév utolsó napjával adóelszámolást kell készítenie, ezt követően negyedéves vagy havi bevallásra kötelezett. Az áfáról negyedévente bevallásra kötelezett adózónak - amennyiben számára június 30-ig közösségi adószámot állapítanak meg - az április 1. és április 30. közötti időszakról rendkívüli adóbevallást kell benyújtania. (MTI)

Kapcsolódó anyagok
Uniós adók, uniós adószám
APEH kampány az EU-csatlakozás előtt

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.