TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az olasz FIAT vezérigazgatója szerint kormányzati segítség nélkül mintegy 60 ezer állás van veszélyben az olasz autóiparban.

A FIAT vezérigazgatója, Sergio Marchionne újságírói kérdésre válaszolva értékelte úgy, hogy akár 60 ezer munkahely megszüntetésének a veszély fennáll is. A FIAT ezért állami támogatást vár nem csupán maga, de az egész olasz járműgyártó ágazat számára, az autóipar és ezen keresztül az egész gazdaság újraélesztése érdekében.

Néhány napja közzétett eredményei szerint a FIAT autógyár adózott eredménye tavaly 1,61 milliárd euróra csökkent a 2007-es 1,95 milliárdról, és a romlás gyorsulását jelzi, hogy a tavalyi eredményhez mindössze 163 millió euróval járult hozzá az utolsó negyedév. A csoport autóértékesítése 20 százalékkal csökkent tavaly.

A FIAT csütörtöki, nem kevésbé riasztó bejelentései között volt még az, hogy nettó ipari adóssága 5,9 milliárd euró volt az év végén, majdnem háromszor nagyobb a korábbi vállalati előrejelzésnél, és hogy az idei év a csoport "legnehezebb éve lesz". A vezérigazgató azt jósolta, hogy idén jelentősen át fog alakulni az iparág tájképe.

A FIAT maga már kedden bejelentette, hogy kész 35 százalékot szerezni az amerikai Chryslerből. Csütörtökön a vezérigazgató nem erősítette meg, hogy a francia PSA Peugeot Citroennel is tárgyalnak tőketársításról, de "nyílt meghívót" küldött mindenkinek, "akit érdekel", együtt gondolkodni az autóipar konszolidációjáról.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök e héten találkozik az olasz autóipar képviselőivel, esetleges állami támogatásról tárgyalni. A FIAT vezérigazgatója korábban azt mondta, üdvözölnék az állami segítséget, de csak akkor, ha a kormány nem szól bele a vállalat irányításába.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.