<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Elkészült a Budapest 2030 valós fejlesztési terveket és elképzeléseket tartalmazó dokumentum, így többé már nem zsákbamacska, hogy milyen fejlesztések lesznek Budapesten - mondta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) rendezvényén.

A mérnöki alapossággal elkészített dokumentum iránytű a városban élőknek, a kerületi önkormányzatoknak, és a városba érkező potenciális befektetőknek - mondta. Alapvető fontosságúnak nevezte, hogy Budapest Főváros Önkormányzata kész tervekkel rendelkezik a város hosszú- és rövid távú fejlesztésére egyaránt, és kidolgozta a főváros egyedi adottságaira és kihívásaira választ adó kiemelt fejlesztési programokat.

Bezöldül egy budai rendelő teteje

Kitért arra, hogy a stratégiában nagy hangsúly van a tömegközlekedési fejlesztéseken is. Legnagyobb kihívásnak a 3-as metró elkezdődött felújítását nevezte, ami Magyarország legforgalmasabb felszín alatti útvonala. A felszíni pótlásában "csodákat nem tudnak tenni" - jegyezte meg. A fővárosi buszflottát két éven belül teljesen lecserélik, a főváros villamoshálózata bővülni fog, és a következő két évben 60 új villamost szereznek be. Tájékoztatása szerint a Duna-partot szeretnék közelebb hozni a városban élőkhöz, új sétányok, és kerékpáros útvonalak létesülnek. Az Árpád-híd és a Margit-híd között már elkészült, és meg fog újulni a sétány a Margit-híd és a Lánchíd között, valamint a Lánchíd és az Erzsébet-híd között is.

Rámutatott arra is, hogy idén az ingatlanfejlesztések értéke várhatóan meghaladja majd a 2,5 milliárd eurót a fővárosban, ami óriási előrelépés. Budapest biztonságos és kiszámítható célpontja a nemzetközi befektetéseknek, jövőre a fejlesztések értéke az irodafejlesztési trendek alapján is megduplázódhat.

Ezek az épületek formálják Budapest arculatát

Kérdésre válaszolva elmondta: a repülőtérre vezető út tervezése tart, az engedélyes tervek 2018 tavaszra lesznek meg. Az első ütem kivitelezése 9-10 milliárd forintba kerül, és a kétszer kétsávos út beruházása 2018 év végén indulhat. Azt is elmondta, hogy a kisföldalatti felújítása és meghosszabbítása sem kérdés, a járműveket ki kell cserélni. A kormány finanszírozza a prototípus elkészítését, melyre már van típusengedély.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.