2013. május 9. 07:01

A piacok nagy meglepetésére 25 bázisponttal 2,5 százalékra csökkentette az alapkamatot a dél-koreai jegybank csütörtökön.

A szakértők az alapkamat szinten tartására számítottak. A jegybank hét hónap után először csökkentett kamatot.

A kormány a múlt hónapban szorgalmazta a kamatcsökkentést, de akkor a jegybank ellenállt a nyomásnak azt hangsúlyozva, hogy az ország gazdasága lassú ütemben ugyan, de már élénkül.

A jegybank tavaly kétszer csökkentett kamatot, júliusban és októberben.

A csütörtöki jegybanki döntés támogatja a kormány gazdaságélénkítő intézkedéseit, a szöuli parlament épp kedden fogadott el egy 15,3 milliárd dolláros kiadásnövelő költségvetési kiigazítást.

Május eleje óta kamatot csökkentett az európai, az indiai és az ausztrál központi bank is.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.