TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

"A fenntartható versenyelőny egyetlen megmaradt lehetséges forrása ügyfeleink a versenytársaknál jobb és gyorsabb megértésében rejlik." Jack Welch, a General Electric volt vezérigazgatója

A sikeres stratégiát világosan megfogalmazott küldetésre és jövőképre kell építeni, valamint alapos portfolióelemzést kell tartalmaznia. Az alapos szegmentáció jelentősége folyamatosan nő, mivel segít a vállalatoknak abban, hogy lehetőségeikre összpontosítsanak, és abban, hogy meglássák, mely erőforrások szükségesek ezek kiaknázásához.

Ez a megközelítés az, párosulva a vevők igényeinek elemzésével, ami megkülönbözteti a kiváló teljesítményű szervezeteket az átlagos és rossz teljesítményűektől. Már számtalanszor láttuk, hogy a következő fontos lépés a megszerzett ismeretek felhasználása gyorsan megvalósítható stratégiai akciók tervek kialakításához. Az akciótervek hatása azonban súlyosan sérülhet, ha a piaci értékelés elmarad, azon belül is, ha a vevők és a versenytársak nézőpontjaiat nem vesszük figyelembe.

A legtöbb cég példaként tekinthet az XYZ Vállalat esetétre, és behelyettesítheti néhány saját (külső) környezeti sajátosságát és (belső) jellemzőjét. Tapasztalatunk szerint a piacismeretre épülő stratégiai döntéshozatal az, ami az iparágak és piacok széles körénél fenntartható versenyelőnyt biztosíthat.

A szerzőről
Bryan J. Fischer: több mint 15 éve dolgozik együtt tanácsadóként észak- és dél-amerikai, kelet- és nyugat-európai és ázsiai cégekkel. Ez alatt az idő alatt munkájának nagy része vállalatok támogatására összpontosult: növekedési stratégiájuk kialakításában és a meghatározott stratégiák lebontásában - hangsúlyozva az ügyfélismeret felhasználását a fenntartható versenyelőny kialakításában.
Szakmai munkája során együttműködik az IFUA Horváth & Partners Kft-vel.
E-mail: bryan.fischer@ifua.hu


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.