TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Unióba belépő államok alacsonyabb adókulcsai miatt már most több tagország, így például a németek aggodalmukat fejezték ki.

A korábbi tagok ugyanis attól tartanak, hogy az újonnan csatlakozó országok - alacsony vállalati adókulcsaik segítségével - elcsábítják majd tőlük a beruházókat, tovább csökkentve ezzel a költségvetés amúgy sem túl magas vállalati adóbevételeit. A leendő tagországok ugyanis sokkal kisebb adóterhet rónak a náluk működő cégekre, mint uniós társaik - írja az Ernst & Young által készített felmérésre hivatkozva a Világgazdaság.

A német félelmek pedig nem tűnnek alaptalannak: már eddig is több autógyártó választott kelet-közép-európai helyszínt egy-egy új üzeme megépítéséhez, az uniós bővítést követően azonban - a még kedvezőbbé váló helyzetet kihasználva - több kutató-fejlesztő központ is lehet, hogy keletebbre vándorol.

Míg azonban a németek aggódnak, s uniós közbelépést várnak az adódömping ellen, addig Brüsszel kifejezetten üdvözli a várható adóversenyt - írja a Handelsblatt. Van azonban egy fontos játékszabály: a kedvezmények nem korlátozhatók külföldi beruházókra. Ha már egy ország vállalati adókedvezményeket ad, akkor adja azt mindenkinek. Amennyiben a leendő tagállamok tartják magukat ehhez, úgy Brüsszelnek nem lesz kifogása a kialakuló adóverseny miatt - áll a Világgazdaság beszámolójában.

Kapcsolódó anyag
Adócsökkentéssel versenyeznek a régió országai
Adótörvények: cél a versenyképesség növelése
Az új adótörvények legfontosabb változásai


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.