TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Francia éttermi dolgozók százai vonultak hétfőn a párizsi német nagykövetség elé. Azért tiltakozva, hogy Németország elveti a franciák azon, a teljes Unióra érvényes javaslatát, amely szerint az éttermi árak áfaját csökkentsék.

Franciaország azt kezdeményezné, hogy éttermi áfája egységesen 5,5 százalékos legyen. A francia éttermi szakma ugyanis felettébb hátrányosnak tartja, hogy a nem gyorsétkeztető (s nem beülős) francia vendéglők szolgáltatásuk után 19,6 százalékos áfát kötelesek számolni. Chirac elnök megígérte, hogy egységes áfát harcol ki a francia vendéglősöknek, hogy a McDolnald's és más hasonló üzletek ne vigyék el a hagyományos francia konyha kuncsaftjait kedvező adózásukból fakadó áraikkal.

A francia éttermi áfa-egységesítési elképzelést Brüsszelen át, pontosabban a többi tagország megerősítésével lehet keresztül vinni, minek után az éttermi áfa uniós szinten 5,5 százalékra módosulhatna. Számos országban már régóta létezik alacsonyabb éttermi adózás, a német ellenállás oka elsősorban az, hogyha ez esetben engednek az áfacsökkentési kezdeményezésnek, akkor rövid időn belül adócsökkentési kezdeményezések egész hulláma söpör végig az EU-n. Németország jelentős arányú deficitje miatt sem szeretné a bevételcsökkenést, legfőképp ha saját büdzséjét is érintené az éttermi áfacsökkentés.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.