TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem fukarkodott az ígéretekben Csillag István, aki szerint távlatában a 25 százalékos ÁFA csökkentését is elképzelhető. AC miniszter vállalat- és érdekképviseleti vezetőkkel tanácskozott a következő évek adózási terveiről.

Középtávon, azaz két-három éven belül a hazai magas, 25 százalékos áfa-kulcs csökkentését is támogatja a tárca. Csillag István úgy látta, nem zárkóznak el a jelenleg 18 százalékos társasági adó 12-15 százalékra való csökkentésének vizsgálatától sem. Az iparűzési adó nem tartozik a központi adók közé, azt csak egy teljes adóreform keretében lehetne megváltoztatni, a jövõ évi költségvetés során azonban teljes adóreform nem lesz.

A befektetések területén a Magyarországnak versenytársat jelentõ Csehország, Szlovákia és Szlovénia adózási rendjét is figyelembe kívánja venni a Gazdasági Minisztérium, amikor a jövő évre szóló adózási szabályokról gondolkodik - tudtuk meg a gazdasági minisztertõl.

Csillag István elmondta, hogy a fejlesztési adókedvezményt, Szlovákiához hasonlóan öt év helyett tíz évig biztosítanák a magyar szabályok és ugyancsak szlovák összehasonlításban nem csak a nagy volumenű, hanem a kisebb, már esetleg három milliárd forintnak megfelelő euró értékű beruházások esetén is megadnák az adókedvezményt.

A gazdasági miniszter szavaira reagálva ugyanakkor a pénzügyminisztériumban úgy vélték, igen szűk a mozgástér az adócsökkentési lehetőségek előtt.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.