2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Nem fukarkodott az ígéretekben Csillag István, aki szerint távlatában a 25 százalékos ÁFA csökkentését is elképzelhető. AC miniszter vállalat- és érdekképviseleti vezetőkkel tanácskozott a következő évek adózási terveiről.

Középtávon, azaz két-három éven belül a hazai magas, 25 százalékos áfa-kulcs csökkentését is támogatja a tárca. Csillag István úgy látta, nem zárkóznak el a jelenleg 18 százalékos társasági adó 12-15 százalékra való csökkentésének vizsgálatától sem. Az iparűzési adó nem tartozik a központi adók közé, azt csak egy teljes adóreform keretében lehetne megváltoztatni, a jövõ évi költségvetés során azonban teljes adóreform nem lesz.

A befektetések területén a Magyarországnak versenytársat jelentõ Csehország, Szlovákia és Szlovénia adózási rendjét is figyelembe kívánja venni a Gazdasági Minisztérium, amikor a jövő évre szóló adózási szabályokról gondolkodik - tudtuk meg a gazdasági minisztertõl.

Csillag István elmondta, hogy a fejlesztési adókedvezményt, Szlovákiához hasonlóan öt év helyett tíz évig biztosítanák a magyar szabályok és ugyancsak szlovák összehasonlításban nem csak a nagy volumenű, hanem a kisebb, már esetleg három milliárd forintnak megfelelő euró értékű beruházások esetén is megadnák az adókedvezményt.

A gazdasági miniszter szavaira reagálva ugyanakkor a pénzügyminisztériumban úgy vélték, igen szűk a mozgástér az adócsökkentési lehetőségek előtt.


LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!